Strada Musicescu, la mai bine de 2 ani de la inceperea reabilitarii: lucrarile nu sunt gata pe niciun tronson!

De A.S.
10Comentarii
Strada Musicescu, la mai bine de 2 ani de la inceperea reabilitarii: lucrarile nu sunt gata pe niciun tronson!
© Foto: Strada Musicescu, la mai bine de 2 ani de la inceperea reabilitarii: lucrarile nu sunt gata pe niciun tronson!
A fost nevoie de 2 ani şi o lună pentru a construi un pasaj subteran de 450 de metri la Timişoara, dar reabilitarea străzii Gavril Musicescu le dă în continuare de furcă autorităţilor locale şi mai ales locuitorilor din zonă. La mai bine de 2 ani de la începerea şantierului lucrările nu sunt complet finalizate pe niciun tronson pe Musicescu. O parte din drum este asfaltată şi cu borduri, dar trotuarele sunt gata pe bucăţi, pistele de biciclete la fel, iar buruienile cresc în voie. Pe o lungă porţiune de stradă este în continuare dezastru…

Lucrările de reabilitare a străzii Gavril Musicescu au început în primăvara anului 2013 şi… nu s-au mai terminat. Este vorba de cea mai lungă arteră a Timişoarei potrivit autorităţilor locale, de aproximativ 4 kilometri, care ar trebui să fie refăcută complet de la Calea Urseni până la strada Hebe, în Calea Şagului. Vorbim despre lucrări la partea carosabilă – la final ar trebuit să fie asfalt de la un capăt la altul -, amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclişti.

Lucrările au decurs extrem de greu, locuitorii din zonă sesizându-ne în repetate rânduri că nu se munceşte sau sunt puţini muncitori pe şantier. În plus, oamenii reclamă că bălăriile cresc în voie pe Musicescu, chiar şi pe terenurile primăriei, şi suferă din cauza alergiilor. O parte din drumul proaspăt asfaltat s-a şi surpat din cauza unor probleme apărute la reţeaia de canalizare, şoseaua fiind cârpită pe alocuri.

Reprezentanții municipalității au afirmat că nu s-a putut lucra o perioadă pentru că a fost nevoie ca cei de la E.On să înlocuiască mai întâi rețelele de gaz. În plus, muncitorii societăţii Drumuri Municipale, cea care execută lucrarea de pe Musicescu, au fost mobilizaţi în trecut pe şantierul de la Michelangelo, fiind abandonată cealaltă lucrare.

Primul tronson abordat a fost cel dinspre Calea Urseni spre Calea Martirilor, dar lucrările nu sunt complet finalizate nici acolo. Asfaltarea a avansat totuşi şi dincolo de Martirilor, spre Drubeta, dar nu pe tot tronsonul. O parte din drum este asfaltată şi cu borduri noi, o altă porţiune a fost excavată şi sunt doar borduri noi pe margine, iar pe alt tronson este în continuare dezastru…

Oficialii Primăriei Timişoara dau asigurări că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an pe strada Musicescu. Asta, în condiţiile în care termenul iniţial a fost de 20 de luni de la primul ordin de începere a lucrărilor, respectiv 3 aprilie 2013.

Valoarea lucrării este de 6,2 milioane de lei fără TVA, potrivit autorităţilor locale.

 10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor