Strada cu cea mai ingusta pista de biciclisti din Timisoara tot nu e receptionata, stalpii stau aruncati!

De A. Strugariu​
Reactualizat la:
7Comentarii
Strada cu cea mai ingusta pista de biciclisti din Timisoara tot nu e receptionata, stalpii stau aruncati!
© TION: Strada cu cea mai ingusta pista de biciclisti din Timisoara tot nu e receptionata, stalpii stau aruncati!
Printre stâlpi şi buruieni – aşa ar trebui să circule bicicliştii pe strada Gheorghe Cotoşman, celebra stradă a Timişoarei pe care primăria a reuşit performanţa de a amenaja o pistă îngustă de doar 35 de centimetri la un capăt. Vorbim despre o lucrare de reabilitare de 170.000 de euro, pe nici jumătate de kilometru de drum. Lucrarea, care era gata practic încă din toamna anului trecut, nu a fost încă recepţionată, potrivit autorităţilor locale. Zeci de stâlpi care mărgineau pista stau aruncaţi sau rezemaţi de pereţii caselor…

Strada Gheorghe Cotoşman din zona Fratelia – Calea Şagului a ajuns celebră după ”premiera” pe care au reuşit să o bifeze autorităţile locale odată cu modernizarea acestei străduţe de circa 350 de metri: la finalizarea lucrărilor, bicicliştii au constatat că noua pistă care a fost amenajată acolo măsoară doar 35 de centimetri la un capăt…

Această stradă a Timişoarei a fost asfaltată în premieră în 2014, după lungi aşteptări şi multe solicitări ale locuitorilor din zonă.

În primăvara anului trecut, viceprimarul Dan Diaconu a anunţat că strada de 354 de metri lungime va intra în sfârşit în şantier, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 170.000 de euro, potrivit edilului. Lucrările n-au început imediat, din cauza unor probleme legate de proiect, dar în cele din urmă s-a trecut la treabă.

S-au amenajat două benzi de circulaţie cu asfalt, câte una pe sens, un petec de trotuar cu dale pe o parte a străzii şi o pistă pentru biciclişti pe cealaltă… Totul a costat 170.000 de euro, spuneau autorităţile locale, iar lucrarea a fost executată de firma Corporate Management Solutions SRL.

Şantierul era gata pe strada Gheorghe Cotoşman în toamna anului trecut, dar apoi s-a constatat că pista pentru biciclete este impracticabilă… Autorităţile locale au impus firmei executante să facă remedieri – se vorbea despre lărgirea pistei sau desfiinţarea ei -, dar lucrarea nu a fost încă recepţionată în condiţiile în care ne aflăm în iunie 2015. Asta spune Diaconu.

Zeci de stâlpi care mărgineau pista pentru a bloca accesul maşinilor au fost deşurubaţi şi stau aruncaţi pe jos sau rezemaţi de pereţii caselor ori au fost îndoiţi…

Ce măsuri se vor lua? Când se va recepţiona totuşi lucrarea de pe strada Gheorghe Cotoşman? Care era termenul contractual de finalizare? A fost sau nu penalizată firma? Sunt toate întrebări la care aşteptăm încă un răspuns din partea oficialilor Primăriei Timişoara…

UPDATE. Oficialii Primăriei Timişoara spun că recepţia a fost totuşi semnată, dar cu obiecţii, iar firma executantă a fost penalizată pentru întârzieri.

În data de 27.02.2015 a avut loc recepţia investiţiei “Amenajare Str. Gheorghe Cotoşman”, recepţie cu obiecţii, executantul având ca termen de remediere a deficienţelor constatate 90 de zile, conform legii. De asemenea, pentru nefinalizarea la termen a investiţiei S.C. Corporate Management Solutions S.R.L. a fost penalizată cu suma de 24.168,93 lei fără TVA, pentru cele 8 zile de întârziere conform contractului”, ne-a transmis Diaconu.

Autorităţile locale au constatat că remedierile făcute până acum nu au fost de calitate.

În data de 27.05.2015, S.C. Corporate Management Solutions a solicitat Primăriei Municipiului Timişoara continuarea demersurilor în vederea finalizării convenţiilor contractuale, ca urmare a finalizării remedierilor solicitate. Drept urmare, în urma deplasării pe teren din 02.06.2015 s-a constatat atât vandalizarea stâlpilor de protecţie aflaţi pe trotuar şi lipsa a două capace a canalului tehnic, cât şi faptul că remedierile executate nu sunt de calitate. În acest sens a fost sesizată Direcţia Poliţiei Locale, iar firmei de consultanţă i s-a cerut un punct de vedere cu privire la calitatea lucrărilor executate. Recepţia lucrărilor efectuate pentru remedierea deficienţelor constatate este programată pentru data de 15.06.2015”, a mai afirmat viceprimarul.

Cât despre pistă, autorităţile locale au decis să o transforme în trotuar… Oricum, spun că problema ţine de modul în care au fost construite casele acolo.

Având în vedere că unele imobile au fost construite fără respectarea aliniamentului stradal a rezultat o pistă pentru biciclişti care nu asigură deplasarea în condiţii optime a bicicliştilor. În acest sens, în cadrul Comisiei de Circulaţie s-a hotărât transformarea acestei piste pentru biciclişti în trotuar”, au concluzionat oficialii municipalităţii. Şi toate s-au constatat după ce s-a făcut lucrarea…7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor