Sterilizare gratuita pentru peste 400 de caini si pisici la Timisoara. Proiectul continua si in 2016

De Adrian Panduru
11Comentarii
Sterilizare gratuita pentru peste 400 de caini si pisici la Timisoara. Proiectul continua si in 2016
© TION: Sterilizare gratuita pentru peste 400 de caini si pisici la Timisoara. Proiectul continua si in 2016
La Timișoara a fost lansat, la finalul lunii octombrie 2015, un cabinet social care se ocupă cu sterilizarea câinilor și pisicilor. Rezultatele se văd deja, iar proiectul continuă și în 2016.

În 40 de zile lucrătoare au fost sterilizate 287 de femele (pisici şi căţele) şi 130 de masculi (motani şi căţei), în total 417 animale. S-a pus accent pe sterilizarea femelelor deoarece, în absenţa unui control riguros din partea stăpânilor, acestea s-ar fi înmulţit dând naştere la pui nedoriţi, cei mai mulţi ajungând în cele din urmă pe stradă.

Cabinetul Veterinar Animals First, Asociaţia Pet Hope Timişoara şi partenerul lor elveţian NetAP (Network for Animal Protection) continuă proiectul de sterilizări gratuite și în 2016 şi invită proprietarii de animale să îşi aducă propriile animale sau pisici fără stăpân pentru a beneficia de o intervenţie chirurgicală sigură, la standarde europene. Pot beneficia de gratuitate animalele pensionarilor, şomerilor, a familiilor cu venituri reduse, animalele salvate de pe stradă, pisicile fără stăpân sau câinii din jurul firmelor, cu condiţia ca firmele să accepte asumarea animalelor.

„Proiectul de sterilizări gratuite s-a bucurat de un foarte mare succes, ceea ce înseamnă că timişorenii şi cetăţenii din împrejurimile oraşului Timişoara au înţeles că doar prin sterilizare se poate reduce şi stopa fenomenul animalelor fără stăpân. Am avut cazuri de stăpâni care au venit cu 16 pisici la sterilizat, alt proprietar cu 15 pisici, am fost impresionaţi de o doamnă pensionară care şi-a adus una dintre pisici într-o ladă frigorifică nefuncţională, în condiţiile în care restul cuştilor de transport erau deja ocupate de celelalte pisici ale dânsei şi ne-am bucurat să sterilizăm animale care au avut deja pui nedoriţi şi cu siguranţă s-ar fi înmulţit necontrolat în continuare” a declarat Alina Văcaru, managerul Asociaţiei Pet Hope Timişoara.

Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuite şi pentru a afla cum puteţi deveni beneficiar al proiectului social apelaţi numărul de telefon 0723 00 47 69 sau trimiteţi un mail pe adresa pet.hope.association@gmail.com.

 11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor