Spitalul Judetean Timisoara – in pericol de a pierde finantarea europeana pentru ambulator daca nu se prezinta nicio firma la licitatie

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
4Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara – in pericol de a pierde finantarea europeana pentru ambulator daca nu se prezinta nicio firma la licitatie
© TION: Spitalul Judetean Timisoara – in pericol de a pierde finantarea europeana pentru ambulator daca nu se prezinta nicio firma la licitatie
Spitalul Judeţean din Timişoara ar putea pierde finanţarea din bani europeni a ambulatoriului, dacă nu se prezintă nimeni la licitaţia prin care se achiziţionează aparatură necesară acestui departament. A fost deja organizată o primă licitaţie şi nimeni nu s-a prezentat pentru a furniza celui mai mare spital din vestul ţării aparatele de care are nevoie pentru ambulator, iar timpul până la care se mai pot achiziţiona aparatele este scurt.

Este vorba despre un proiect de aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni, proiect accesat de Consiliul Judeţean Timiş pentru spital. Din aceşti bani, un milion de euro este destinat reabilitării ambulatoriului, lucru care se face în acest moment. Din ceilalţi 9 milioane urmează ca acest ambulatoriu reabilitat să fie echipat cu aparatele necesare. Din păcate, la prima „strigare”, licitaţia s-a încheiat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) fără niciun ofertant. Licitaţia a fost una internaţională şi la fel este şi cea de-a doua, începută recent – licitaţie la care conducerea spitalului speră să se prezinte cineva, pentru a oferi aparatele necesare în ambulator.

”La prima licitaţie pentru ambulator, încheiată la mijlocul lui septembrie, nu a fost niciun ofertant. Nicio firmă de aparatură medicală nu a depus oferte pentru proiectul de ambulator. S-a reluat procedura şi se aşteaptă până în noiembrie să se vadă dacă la următoarea etapă a acestei proceduri de achiziţii vine vreun reprezentant care să participe la această licitaţie”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Se desfăşoară deja reparaţiile în ambulator, tot pe proiectul respectiv – reparaţii alocate acelor încăperi care vor deservi aparatura care vine pe proiect.

„Este vorba de fonduri europene. Va fi achiziţionat RMN, tomograf, ecografe, cardiotopografe, aparate de radiologie, roentgen, colonoscop, pentru fiecare specialitate, fiecare specialitate care deserveşte ambulatoriul va avea parte de aparatele necesare. Şi noi căutăm răspunsul al întrebarea de ce nu a venit nicio firmă la licitaţie, pentru că a fost o licitaţie internaţională, a stat o sută de zile pe SEAP şi nu s-a prezentat nimeni. Nici noi nu înţelgem acest fenomen. S-a reluat procedura pentru că proiectul trebuie finalizat până în 31 decembrie. Dacă nu s-a finalizat până în 31 decembrie, se declară pierdut”, spune Marius Craina.

Până în 31 decembrie trebuie achiziţionate echipamentele şi instalate.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor