Spectacol triplu premiat al Teatrului Maghiar, jucat in cadrul Conferintei Culturilor Dunarene la Timisoara

De S.P
Spectacol triplu premiat al Teatrului Maghiar, jucat in cadrul Conferintei Culturilor Dunarene la Timisoara
© Foto (c) fotosen.ro
Deși oficial stagiunea Teatrului Maghiar din Timișoara s-a încheiat, unul dintre cele mai frumoase spectacole ale sale de teatru-dans, „7/7”, va fi jucat joi, 25 iunie, de la ora 19, în sala Studio. Spectacolul a fost, în urmă cu doar câteva zile, distins cu Premiul pentru Muzică de către Fundația ACCUMM din București, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Atelier, eveniment la care „7/7” a fost nominalizat și pentru coregrafie. Spectacolul a mai obținut două premii și la Gala Star de la Bacău.


Pentru că „lumea întreagă e o scenă” și parcă nicicând vorbele lui Shakespeare nu au cuprins mai bine starea lumii din imediata noastră apropiere, Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” readuce pe scenă faimosul monolog al piesei „Cum vă place”, într-un fascinant spectacol creat și interpretat de coregrafa Baczó Tünde. Cu această reprezentație specială, Teatrul Maghiar răspunde solicitării organizatorilor Conferinței Internaționale a Culturilor Dunărene, la Timișoara .

În triplă ipostază de coregraf, regizor și interpretă, Baczó Tünde propune o recitire a celor șapte scene din celebrul monolog al lui Jacques, „Lumea întreagă e o scenă și toți oamenii-s actori…” , din perspectiva femeii de astăzi, a noii sensibilități în lumea contemporană. Rafinat, intens emoțional și cu multă fantezie construit, spectacolul se întregeşte cu proiecţiile video ale lui Balázs Klára, cu decorul lui Albert Alpár, muzica lui Cári Tibor (laureat al premiului UNITER) și cu dramaturgia realizată de Simona Donici. Biletele pentru acest eveniment costă 10 lei (pentru elevi și pensionari – 5 lei).

Organizată de Primăria Municipiului Timișoara, Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană, Ministerul pentru Știință, Cercetare și Arte al Landului Baden-Württemberg, Referentul Cultural pentru Europa de Sud-Est la Muzeul Șvabilor Dunăreni din Ulm și Centrul Cultural German Timișoara, a treia Conferință Internațională a Culturilor Dunărene, intitulată „Spațiul Dunărean – Fluviul ca experiență“, va avea loc în perioada 24 – 26 iunie 2015 la Timișoara.

Conferința se desfășoară în contextul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, scopul său mai larg fiind acela de a oferi o platformă de dialog, schimb de experiență și colaborare operatorilor culturali și artiștilor din spațiul dunărean, evidențiind atât bogăția și diversitatea culturală, cât și trăsăturile comune ale statelor din acest spațiu geografic.

La eveniment iau parte personalități de seamă ale lumii culturale din 14 țări, artiști, reprezentanți ai mediului academic, manageri și operatori culturali, jurnaliști, reprezentanți ai autorităților naționale, regionale și locale din țările dunărene, politicieni și diplomați, precizează organizatorii conferinței.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !