Solutiile inovative ale firmelor din regiune, prezentate in cadrul unei expozitii organizate de ADR Vest

De M. Hoster
1Comentariu
Solutiile inovative ale firmelor din regiune, prezentate in cadrul unei expozitii
Solutiile inovative ale firmelor din regiune, prezentate in cadrul unei expozitii
Ideile de succes ale firmelor vor fi prezentate de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în perioada 3-4 aprilie 2013, la Expo Arad Internațional, în cadrul primei ediții a Târgului Regional de Inovare “Innomatch”. 

Acţiunea este susţinută în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic, Agenţia de Inovare Szeged, Institutul Fraunhofer IPA (Institutul pentru Producție în Inginerie și Automatizare IPA din Stuttgart) și cele două clustere ale Regiunii Vest – clusterul regional Automotivest și clusterul regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Târgul Regional de Inovare “Innomatch” își propune să promoveze produsele inovative din Regiunea Vest și să faciliteze schimbul de informații și stabilirea de colaborări sau parteneriate între mediul de afaceri – interesat de produse inovative, organizațiile de cercetare – cu rol de realizator și furnizor de produse inovative – și instituții ce finanțează astfel de produse.

Cele mai de succes idei prezentate vor fi premiate. Premiul 1 va însemna obţinerea a 5000 de lei, următoarele două locuri câte un stagiu de consultanţă care să ajute la dezvoltarea firmei. De asemenea, locul trei va primi un trofeu realizat de cei de la Fraunhofer printr-un procedeu nou de imprimare, 3D, am aflat vineri, de la şeful ADR Vest, Sorin Maxim.

Aceste colaborări sunt benefice dezvoltării Regiunii Vest și dezvoltării avantajului ei competitiv și contribuie la specializarea inteligentă a regiunii (specializarea inteligentă este o abordare strategică a dezvoltării economice, bazată pe cercetare și inovare), astfel încât dezvoltarea să fie una sustenabilă și care să atragă cât mai mulți investitori și fonduri nerambursabile.

Astfel, târgul va avea două componente majore: spațiul expozițional și conferința evenimentului. Evenimentul se va încheia cu o premiere a celui mai inovativ produs expus în cadrul Târgului Regional de Inovare “Innomatch”.

În spațiul expozițional vor fi prezentate produse noi, soluții și tehnologii inovative din Regiunea Vest, România și Regiunea Sud-Est din Ungaria. Expozanții din cadrul târgului vor fi atât companii multinaționale active în Regiunea Vest, cât și companii mai mici, organizații financiare și centre de cercetare din Regiunea Vest și din regiunea parteneră din Ungaria – Regiunea Sud-Est.

La conferința organizată în cadrul târgului de inovare se vor discuta teme precum dezvoltarea regională, specializarea inteligentă, tehnologia informației și comunicațiilor, domeniul automotive, finanțarea inovării și proprietatea intelectuală, clusterele (asocierile de organizații), energiile regenerabile și eficiența energetică (conferința va cuprinde atât întâlniri în cadrul unor sesiuni plenare, cât și paneluri tematice).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor