Societatea Timisoara: Directorii scolilor din Timis sunt schimbati pe criterii politice

De B.A.M.
Reactualizat la:
5Comentarii
Societatea Timisoara: Directorii scolilor din Timis sunt schimbati pe criterii politice
Societatea Timisoara: Directorii scolilor din Timis sunt schimbati pe criterii politice
Conducerea Societăţii Timişoara trage un semnal de alarmă şi avertizează că noul inspector şcolar general al judeţului Timiş, Cornel Petroman, se ocupă în ultima perioadă de schimbarea directorilor şcolilor din judeţ strict pe criterii politice.

Membrii Societăţii Timişoara dau ca exemplu Colegiu Bănăţean, unde Florica Puşcaş (candidat pe lista consilierilor municipali UNPR) va fi înlocuită de vicepreşedintele PSD Sorin Ionescu. Iar exemplele continuă.

„În ciuda repetatelor declaraţii făcute de prim-ministrul Victor Ponta, de ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu, că schimbările politice se vor opri la secretarii de stat din minister şi a declaraţiei făcute de inspectorul şcolar general Cornel Petroman, că în menţinerea sau schimbarea directorilor vor conta performanţele şcolare, rezultatele la bac şi realizarea planului de şcolarizare, conducerea inspectoratului, potrivit articolelor apărute în presă şi a deciziei Consiliului de administraţie din 16 august, se pare că va realiza doar schimbări pe criterii politice. Astfel, va fi schimbată prof. dr. Florica Puşcaş directoare din 1998 la Colegiul Bănăţean Timişoara, cu rezultate de excepţie la nivel judeţean şi naţional, cu Sorin Ionescu, vicepreşedinte P.S.D. Timiş, Sanda Junea, de la Colegiul „Grigore Moisil” Timişoara, cu Cerasela Bociu, soţia primarului P.S.D. din Jebel, prof. dr. Dumitru Tomoni de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget, cu Birău Victor, adus tocmai de la Liceul „Jean Louis Calderon” din Timişoara în ciuda faptului că acelaşi profesor a fost destituit din funcţia de director în 2010 pentru fals, uz de fals şi management defectuos, în urma reclamaţiilor făcute de fostul şi actualul primar al Făgetului, profesor Marcel Avram. Acum, la insistenţa deputatului P.S.D. Dorel Covaci, perdant în alegerile locale de la Făget din 2012, se încearcă numirea lui Birău la Făget pentru a se crea o stare de tensiune în şcoală şi în localitate şi a se sfida cei peste 80 de dascăli titulari ai liceului cu grade şi doctorate şi cu performanţe la nivel judeţean şi naţional”, spun membrii Societăţii Timişoara.

Iar situaţia nu se opreşte la Timişoara. Conducerea Societăţii Timişoara susţine că şi la Lugoj, primarul Francisc Boldea intenţionează schimbarea a peste 90 la sută din directorii de şcoli şi grădiniţe.

UDPATE: Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, crede că acuzaţiile Societăţii Timişoara sunt nefondate şi, mai mult, el susţine că această organizaţie a devenit un “apendice al PDL”.

“90 la sută dintre directori au fost puşi pe perioadă determinată şi li se termină mandatul la finalul lunii august. De aceea sunt schimbaţi. Societatea Timişoara sevine o părticică a PDL-ului, un apendice a PDL-ului. (…) PDL-ul a schimbat în 48 de ore toţi directorii de deconcentrate şi nu a sărit Societatea Timişoara să îi apere pe cei schimbaţi”, a spus Bojin.

„La Lugoj, la insistenţele primarului P.S.D. Francisc Boldea, peste 90% din directorii de şcoli şi grădiniţe vor fi schimbaţi chiar dacă unii dintre ei sunt dascăli şi manageri de excepţie. Astfel, Cosmin Gheorghe de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” va fi schimbat în ciuda faptului că în 2011 a reuşit să transforme un grup şcolar în colegiu tehnic, iar în 2012 această şcoală a devenit „Şcoală europeană”. În ultimii doi ani de zile, colegiul Branişte a câştigat proiecte europene în valoare de peste 500 000 de euro şi a devenit membru în Asociaţia Europeană a Şcolilor de Hotelărie şi Turism. Astăzi colegiul este centru de formare pentru patru proiecte POSDRU, iar în acest an şcolar are aprobate de Consiliul Judeţean 47 de proiecte educaţionale”, mai spun reprezentanţii Societăţii Timişoara.

Ei mai dau exemple şi de la Sânnicolau mare şi Deta şi fac apel ca toţi directorii schimbaţi să se adreseze instanţelor de judecată.

„La Sânnicolau Mare vor fi schimbaţi toţi directorii de şcoli şi grădiniţe şi exemplele pot continua. Aceeaşi situaţie o găsim şi la Grupul şcolar Deta. Societatea Timişoara îndeamnă pe toţi directorii de şcoli care sunt schimbaţi abuziv să se adreseze justiţiei. Societatea le asigură asistenţă juridică şi suport media”, concluzionează membrii Societăţii Timişoara.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor