Singurul planetariu mobil din Romania revine la Timisoara

De Alina Neagu
Singurul planetariu mobil din Romania revine la Timisoara
© Singurul planetariu mobil din Romania revine la Timisoara
Vrei să afli totul despre formarea planetelor și ciclul anotimpurilor? Să vezi proiecții live spectaculoase și să afli răspunsuri la întrebări legate de fenomenele cosmice care determină schimbările climatice? Atunci, spectacolul A, B, C, D, Eclipsele te așteaptă cu o serie de spectacole interactive de planetariu, care se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.

Planetariul Mobil Educațional, o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto este un proiect educațional nonformal, menit să atragă micii vizitatori înspre lumea fascinantă a cosmosului, o temă științifică din ce în ce mai populară în rândurile publicului larg din toată lumea.

Spectacolul A, B, C, D, Eclipsele este al treilea show prezentat de organizatori la Timişoara și încearcă să dărâme superstițiile legate de fenomenele cosmice cele mai comune. Reprezentațiile vor include explicații de la doi povestitori, care interacționează cu publicul, proiecții live spectaculoase și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă.

„Încă mai există printre adulți o fobie legată de eclipse, aspect care se transmite și la cei mici. E un lucru pe care vrem să îl eliminăm 100% prin știință. Vom trata cu prioritate și ciclul anotimpurilor, lucru care, de multe ori, le dă mari bătăi de cap profesorilor, dar și părinților, atunci când vor să le dea explicații coerente copiilor. Oricum, adulții au mari dificultăți în a explica de ce la noi, în emisfera nordică, e iarnă, iar în Australia, în emisfera sudică e vară. Posibilitățile de dezvoltare și cunoaștere ale copiilor într-un oraș mare, cum este Timişoara, sunt fantastice, dar depind întotdeauna de deciziile adulților. Ei sunt cei care aleg activitățile de weekend ale celor mici. Noi ne bucurăm că există copii care nu au lipsit de la nicio temă prezentată de noi, fie că a fost vorba de constelațiile străbunilor, fie de rover-ul Curiosity și Galileo Galilei. Experiențele din planetariul mobil sunt evenimente educaționale unice și merită trăite de toate familiile”, precizează Adrian Filpișan, inițiatorul și coordonatorul principal al proiectului Planetariu Mobil Educațional.

Spectacolele se vor desfășura la Casa Tineretului, în perioada 17-21 octombrie 2017, între orele 9:00 și 20:00, din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 12 lei. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de 60 de locuri.

Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0752690245 şi 0758365699 sau timisoara@planetariumobil.ro, sau cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !