Sindicatele din invatamant avertizeaza: Salariile profesorilor intarzie o saptamana

De T. Ex.
Sindicatele din invatamant avertizeaza: Salariile profesorilor intarzie o saptamana
 Federaţia Sinidicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) avertizează că salariile profesorilor vor întârzia o săptămână, luna aceasta. Sindicaliştii spun că Ministerul Finanţelor a emis un ordin cu noi măsuri bugetar-fiscale, care nu vor putea fi puse în aplicare încă, ceea ce va bloca virarea lefurilor dascălilor.

Potrivit FSLI, Ministerul Finanţelor Publice a emis în decembrie 2013 un ordin pentru punerea în aplicare a OU 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare. Actul normativ trebuie pus în practică începând din 1 ianuarie 2014, în condiţiile în care trezoreriile judeţene nu au o logistică adaptată noilor cerinţe, iar serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile de învăţământ au foarte mult de muncă pentru întocmirea documentelor care stau la baza plăţii salariilor.

 „Având în vedere că noile cerinţe impuse de MFP implică calculul salariilor pe cicluri de învăţământ, serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile şcolare vor fi excesiv birocratizate pentru că sunt foarte multe cadre didactice care predau la două sau trei cicluri de învăţământ, primar, gimnazial şi liceal, şi salariile acestora şi dările aferente către stat trebuie calculate separat”, a spus preşedointele FSLI, Simion Hancescu, citat în comunicat.

Preşedintele FSLI consideră că Ministerul Finanţelor ar fi trebuit să facă această schimbare treptat, astfel încât personalul din învăţământ să nu aibă de suferit. Acesta spune că salariile profesorilor ar fi trebuit virate în conturi din 5 ianuarie, dar că vor ajunge la dascăli cu o întârziere de aproximativ o săptămână.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !