Sesiune muzicala de exceptie cu timisorenii de la Beat Bang

De Zoltan Varga
Beat Bang in in concert la Jazz Office
Beat Bang in in concert la Jazz Office
Sâmbătă seara, în incinta Jazz Office a avut loc un concert de mare ţinută, cu unul din cele mai interesante grupuri din Timişoara de la ora actuală, Beat Bang, evenimentul reuşind să smulgă ropote de aplauze din partea spectatorilor.

Cei prezenţi au avut parte de un amalgam de muzici diverse, care au colorat cât se poate de plăcut o seară mirifică, oferită de DJ K-Lu, Radu Pieloiu şi Mihai Moldoveanu, cei trei muşchetari timişoreni care de această dată au pus la cale un Experimental Session.

„Ne-am adaptat acestui loc şi am optat pentru un concert mai altfel, cu improvizaţie. Ceea ce s-a auzit aici nu-s neapărat piese clare, e improvizaţie cu efecte, un fusion de glitch, ambiental şi percuţie”, ne-au declarat cei de la Beat Bang.

Deşi în ultima vreme graniţa dintre sunetele realizate cu ajutorul instrumentelor clasice şi sound-urile provenite din turntables şi laptopuri este tot mai infimă prin ţărişoara noastră – graţie unor prejudecăţi notorii – experimentele din acest tărâm sunt încă în stadiul de început.

Avem practic două tabere: cei care nu acceptă că DJ-eii sunt nişte artişti în adevăratul sens al cuvântului şi „ceilalţi”.

Beat Bang reuşeşte să clădească un univers aparte cu ajutorul sound-urilor analogice şi digitale, această împreunare a instrumentelor clasice cu efectele muzicii moderne dând naştere unui melanj mirific.

Atunci când vine vorba de „etichetă”, cei din Beat Bang se feresc de un răspuns clar: „Nu ne-am gândit la categorisiri. Muzica noastră nu e făcută cu un scop anume. E electronic cu instrumente live, facem ce ne place nouă. Poate cea mai bună descriere ar fi electronică funk şi breaks”, spune DJ K-Lu.

Odiseea Beat Bang a început într-un beci, unde timp de opt luni cei trei muzicieni au repetat într-una, înainte de a ieşi în faţa publicului.

„Fiecare dintre noi am cântat alte stiluri şi ne-am propus să le îmbinăm pe acestea. La repetiţiile noastre nu există nu-uri. Dacă Mihai a făcut un bass de reggae am făcut o piesă de această factură, totul e foarte lejer. Am înregistrat deja două piese şi avem material pentru un album pe care-l vom oferi la download gratis, dar nu ne grăbim. Vrem să cântăm cât mai mult”, spun membrii trupei care şi-a luat numele dintr-un joc de cuvinte. „Mihai cântă într-un Big Band, iar eu cred în Beat şi chiar şi în naşterea Universului – Big Bang. De aici a venit combinaţia”, explică DJ K-Lu.

Ştiut fiind faptul că instrumentiştii acceptă destul de greu folosirea sample-urilor (porţiuni muzicale din alte piese), am fost curioşi să aflăm care este viziunea lui Mihai Moldoveanu în această privinţă.

„Eu nu mă consider jazzist, ascult mai multe stiluri. De exemplu, îmi place jazzul modern care implică şi funk şi rock, combinaţiile de stiluri. Sunt deschis. Este un curent de conservatorsim în lumea jazz-ului de pe la noi, dar eu mă distanţez de acesta”, ne-a declarat muzicianul.

Muzica celor de la Beat Bang se naşte foarte simplu, fiind influenţată de preferinţele celor trei muzicieni.

„E simplu, adaptez tot ce-mi place, de la filme la muzică, porţiuni pe care le văd în altă conjunctură. Le prezint colegilor, adaptăm şi îmbrăcăm sample-ul altfel. Nu am făcut piese cu target pentru un anumit gen, n-avem un scop anume. Ne bucurăm că avem un public amestecat. E un amalgam, ca şi muzica noastră”, a conchis DJ K-Lu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !