Secrete ale campaniei electorale din SUA dezvaluite de doi experti americani, la Timisoara

De Simona Popovici Donici
Secrete ale campaniei electorale din SUA dezvaluite de doi experti americani, la Timisoara
„ Barack Obama şi Mitt Romney: strategii şi secrete ale succesului în alegerile prezidenţiale americane din 2012”: aceasta este tema mesei rotunde care îi va avea invitaţi pe Donald Fowler şi Paul Pelletier, strategi de campanie electorală din SUA, la Timişoara. Evenimentul este organizat de ambasada americană şi Universitatea de Vest.

 Ambasada SUA şi Universitatea de Vest din Timişoara – Departamentul de Relaţii Internaţionale organizează o masă rotundă ai cărei invitaţi speciali sunt Donald Fowler (Partidul Democrat din SUA) şi Paul Pelletier (Partidul Republican din SUA). Acest eveniment reprezintă cea de-a treia conferinţă din seria ce se desfăşoară sub genericul Diplomaţie, Cultură şi Relaţii Internaţionale, organizată de Universitatea de Vest din Timişoara.

 Masa rotundă se desfăşoară în limba engleză, la Universitatea de Vest, Aula BCUT (Bd. Vasile Parvan, nr. 4 A, clîdirea principala, parter), miercuri, 17 octombrie, începand cu ora 13:00.

 „Cei doi strategi electorali vor explica mecanismele uneia din cele mai elaborate campanii electorale din lume, abordând subiecte cum ar fi: rolul noilor mijloace de comunicare socială în dialogul cu electoratul (Facebook, Twitter, bloguri, myspace etc.); importanţa mesajelor electorale transmise prin mijloacele de comunicare socială; rolul cetăţenilor obişnuiţi şi cel al voluntarilor de campanie; elemente comune şi diferenţe între cei doi candidaţi la preşedinţia SUA privind abordarea politicii interne şi externe, în contextul crizei globale; modul in care criza globală influenţează rezultatele alegerilor prezidenţiale din SUA; temele majore de campanie ale celor doi candidaţi şi modul în care se diferenţiază de temele campaniilor prezidenţiale trecute; configurarea politicii externe americane după alegerile din 6 noiembrie, în funcţie de partidul candidatului care va câştiga”, precizează organizatorii întâlnirii.

Cu peste două decenii de experienţă în politică, comunicare, strângere de fonduri, corporaţii, companii non-profit şi consultanţă, Paul Pelletier este recunoscut ca unul dintre experţii de vârf din SUA în campanii electorale şi management în politică, mediu corporatist şi organizaţii non-guvernamentale. A fost consilier legislativ în Congresul american, la Washington, şi asistent adjunct special la Casa Albă, înainte de a înfiinţa „Direct Campaign Solutions”, o firmă de consultanţă pentru management media de campanie şi strângeri de fonduri.

Pelletier a activat în peste 36 de campanii electorale şi este unul dintre cei mai experimentaţi şi solicitaţi profesionişti în comunicare şi politică din SUA. Vastele sale cunoştinţe şi tehnici de strângere de fonduri l-au determinat să organizeze cursuri şi seminare pe întreg teritoriul Statelor Unite pentru organizaţii precum Departamentul de Stat al Statelor Unite, Comitetul Naţional Republican, Institutul de Management de Campanie al Universităţii Americane, Institutul de Leadership, revista „Campanii şi alegeri”, Asociaţia Americană a Consultanţilor Politici, Institutul de Ştiinţe Politice Aplicate „Bliss” al Universităţii din Akron, statul Ohio, Şcoala de Comunicare „Manship” a Universităţii statului Louisiana, Universitatea Regent, Academia Navală Americană, Asociaţia Profesioniştilor din Domeniul Strângerii de Fonduri şi Institutul Republican Internaţional în cadrul căruia a primit onoruri din partea statului ucrainean pentru contribuţia sa la predarea de tehnici moderne de campanie şi comunicare în masă demnitarilor ucraineni.

Pelletier a lucrat şi în cadrul a numeroase campanii de capital pentru organizatii non-profit, contribuind la sensibilizarea opiniei publice cu privire la diverse cauze de importanta publica, la nivel regional si national. A reusit sa stranga fonduri de milioane de dolari pentru cauze variate, de natura religioasa, medicala, educationala si culturala. Paul Pelletier este licentiat in stiinte politice si comunicare in masa al Universitatii Columbus, a obtinut o diploma de masterat in managementul comunicarii politice de la Universitatea Regent si un certificat de studii avansate in psihologie politica din partea Universitatii George Washington. Este comentator invitat al BBC Radio si BBC World Television pe probleme politice si actualitati si a comentat pentru acestea campaniile prezidentiale din SUA din 2000 si 2004 si discursurile prezidentiale de investire din 2001 si 2005. Pelletier a avut nenumarate aparitii televizate la Fox News Channel, CNN, NBC, Vocea Americii, Vocea Rusiei si alte organizatii media internationale, nationale si locale.

Paul Pelletier este veteran al operatiunii „Iraqi Freedom” din 2006 si a fost medaliat de doua ori de Fortele Navale ale SUA pentru realizari deosebite.

 

Donald L. Fowler, preşedinte al companiei “Fowler Communication Inc.”, a fost preşedinte la nivel naţional al Comitetului Naţional al Partidului Democrat din SUA în perioada 1995-1997. Fowler, profesor de ştiinţe politice şi om de afaceri din Carolina de Sud, şi-a petrecut o mare parte a carierei în diferite funcţii din structura Partidului Democrat, inclusiv director executiv al partidului, preşedinte de filiala de partid şi director executiv al Conventiei Nationale Democrate din Atlanta din 1988.

Donald Fowler si-a obtinut masteratul si doctoratul de la Universitatea din Kentucky, una dintre primele instituţii de învăţământ din Statele Unite care au oferit cursuri de stiinte politice si administratie publica. A predat administratie publica si politica americana la Universitatea din Carolina de Sud incepand cu 1964 si este colonel in retragere al Armatei SUA, fiind absolvent al Colegiului de Razboi al SUA.

Inainte de Conventia Nationala a Partidului Democrat, a fost numit presedinte al „Comisiei de etică” a Partidului Democrat, menită să reformeze procesul de numire a candidatilor prezidentiali. Pe timpul acestui mandat, Fowler a activat în cadrul campaniei electorale a lui Bill Clinton si Bob Dole. Ca preşedinte la nivel naţional al comisiei, Fowler a administrat operatiunile de zi cu zi ale partidului şi, împreună cu presedintele general, Christopher Dodd, a fost „imaginea” publică a partidului.

Fowler isi continua activitatea politica in calitate de membru al Comitetului National Democrat. Fowler si agentia sa de comunicare au dezvoltat proiecte de relaţii publice la nivel de stat si de guvern federal pentru diverse grupuri de clienti, realizand de asemenea studii de marketing, publicitate, relatii publice şi programe de marketing pentru clienti naţionali şi internaţionali”, se arată în biografiile oficiale ale celor doi experţi americani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor