Se pregateste licitatia proiectelor culturale si sportive pe 2012

De Delia S. Barbu
Se pregateste licitatia proiectelor culturale si sportive pe 2012
Instituţiile culturale şi sportive din Timiş sunt invitate să îşi depună solicitările pentru finanţarea proiectelor pe anul viitor la Consiliul Judeţean Timiş până la 1 decembrie 2011.

Consiliul Judeţean anunţă pentru anul 2012 în conformitate cu practica din ultimii ani, licitaţia de proiecte culturale şi sportive, pentru actorii culturali şi sportivi de pe teritoriul judeţului (instituţii publice, autorităţi locale, instituţii de învăţământ, ONG-uri) în domeniile de activităţi cuprinse în Strategia culturală a judeţului Timiş.

Criteriile generale de selecţie sunt aceleaşi ca în ultimii ani şi ţin cont de priorităţile culturale stabilite prin Strategia culturală a judeţului Timiş, de continuitatea acţiunii în timp (evenimente culturale devenite tradiţionale), de importanţa şi amploarea evenimentului, de existenţa, în cazul consiliilor locale, a unei agende culturale locale şi respectarea de către autorităţile locale a legislaţiei culturale cu privire la funcţionarea instituţiilor culturale locale. Un alt criteriu important mai este decontarea prealabilă, conform procedurilor legale în vigoare, a unor subvenţii primite anterior (inclusiv referatul privind derularea evenimentului).

„Nu vor fi selectate pentru sprijin proiecte promovate de actorii culturali dacă nu au consumat sumele alocate în anul precedent, dacă proiectul propus nu se încadrează în Strategia culturală a judeţului sau dacă nu se încadrează în Normele metodologice aprobate prin Ordonanţa 2/2008. O condiţie a alocării sprijinului este contribuţia proprie a solicitantului la realizarea proiectului promovat. În cazul autorităţilor publice locale sprijinul CJT este maxim 25 % din costurile estimate ale evenimentului”, au precizat reprezentanţii CJT.

Termenul de depunere a solicitărilor este 1 decmebrie, la Direcţia cooperare şi informatică, Camera 304-305, CJT. Conform programării, un procent de aproximativ 84 la sută din banii care vor fi alocaţi Agendei culturale a CJT pe 2012 se vor duce către manifestări de ordin cultural, preuniversitar şi universitar sau către organizaţii neguvernamentale, iar 16 la sută sunt destinaţi Agendei sportive.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !