Se introduce canalizarea pe inca cinci strazi din Ciarda Rosie

De A.S.
Reactualizat la:
1Comentariu
Se introduce canalizarea pe inca cinci strazi din Ciarda Rosie
Se introduce canalizarea pe inca cinci strazi din Ciarda Rosie
Noi lucrări de extindere a reţelei de canalizare în cartierul Ciarda Roşie din Timişoara. Locuitorii de pe străzile Emil Racoviţă, Anina, Euripide, Recoltei şi Spătarul Milescu vor beneficia de canalizare până la finele acestui an, spun reprezentanţii primăriei.

În Timişoara există încă străzi care nu sunt racordate la reţelele de apă şi canalizare în anul 2012. Dacă în ceea ce priveşte apa lucrurile stau mai bine, la capitolul canalizare vorbim despre mai multe străzi unde se aşteaptă de ani extinderea reţelei. Oficialii primăriei speră să poată anunţa în 2013 că toţi timişorenii beneficiază de astfel de utilităţi.

„Ca procent, ca apă pe raza municipiului Timişoara, undeva la 98-99 la sută din străzile oraşului – dar sigur, oraşul se extinde, mai ales în zona periferică, şi apar tot timpul străzi – sunt racordate la reţeaua comună a Aquatimului. Iar la canalizare procentul e undeva la 95 la sută. (…) În Ciarda sunt licitaţii pe care noi le-am făcut în urmă cu doi ani de zile, şi n-am avut fonduri – le-a făcut primăria, nu sunt prinse pe proiectul pe fonduri europene al Aquatim -, dar vom da astăzi drumul la lucrări. S-au găsit bani la rectificarea de buget. De doi ani s-au ţinut aceste licitaţii, dar nu au fost banii necesari să putem să le începem”, a afirmat viceprimarul Sorin Grindeanu.

Pentru rezolvarea problemelor din Ciarda Roşie s-a decis, la nivelul conducerii primăriei, reînceperea finanţării şi introducerea cu prioritate a acestor utilităţi. Astfel au fost demarate lucrările de execuţie pentru extinderea reţelei de canalizare în cartierul Ciarda Roşie – zona Matei Millo. Practic se va introduce canalizarea pe încă cinci străzi din cartier: Emil Racoviţă, Anina, Euripide, Recoltei şi Spătarul Milescu. Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 octombrie 2012, iar costul este de 657.000 lei, au anunţat autorităţile locale.

Totodată, viceprimarul a precizat că au fost demarate şi licitaţiile pentru lucrările de extindere a reţelelor de canalizare pe celelalte străzi din cartier care nu beneficiază de aceste utilităţi: Dimitrie Dinicu, Nicolae Stoica de Haţeg,  Neajlov, Luţă Ioviţă,  J.J. Ehler, Calea Buziaşului (parţial), Traian Simu (parţial), Th. Pallady şi Pavel Stoica, precum şi a reţelei de apă pe străzile Sabin Manoilă şi Legumiculturii (parţial).

Aquatim seva ocupa de canalizare pe Calea Urseni, această stradă fiind cuprinsă în proiectul privind extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş pentru care societatea a obţinut o finanţare europeană din Fondul de Coeziune. Lucrările de extindere a reţelei de apă sunt în curs în Ciarda Roşie, Aquatim finalizând recent reţeaua pe strada Grigore Antipa.

„Prin realizarea acestor investiţii, întreg cartierul Ciarda Rosie va beneficia de utilităţile de apă-canal. Se vor rezolva astfel şi gravele probleme de mediu existente în acest moment în cartier, probleme cauzate de lipsa acestor utilităţi, deversările de ape menajere în canalele pluviale deschise, cât şi permanentul pericol de inundare a proprietăţilor. După realizarea acestor investiţii se vor creea condiţiile începerii lucrărilor de modernizare, de asfaltare a acestor străzi”, a concluzionat Grindeanu.

Unde se extind retelele de apa, canal si iluminat, in 2012, in Timisoara1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor