Se inchide traficul auto pe strada Popa Sapca si prin pasaj, pana in septembrie

De Roxana Deaconescu
37Comentarii
Se inchide traficul auto pe strada Popa Sapca si prin pasaj, pana in septembrie
Gata cu pauza pe șantierul Popa Șapcă! Constructorul anunță închiderea circulației pe strada Popa Șapcă și pe sub calea ferată, pentru începerea efectivă a lucrărilor. Se va putea intra din nou cu mașinile pe strada Popa Șapcă din 15 septembrie, dată până la care vor fi amenajate benzi provizorii de circulație.

„Având în vedere lucrările care se realizează pentru lărgirea Pasajului Popa Şapcă, s-a aprobat, de către Comisia de Circulaţie, închiderea traficului rutier începând din data de 8.05.2017, de la ora 8, până la data de 15.09.2017. Traficul rutier va fi închis pe toată lungimea străzii Popa Şapcă pe ambele sensuri de mers, precum şi pe un tronson din bd. Antenei, conform planşei anexate”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Potrivit celor care se ocupă de șantierul Popa Șapcă, muncitorii vor pregăti efectiv pasajul de lărgire. Bogdan Faur, administratorul firmei constructoare, susține că încep lucrările pentru utilități la trecerea pe sub calea ferată.

„Vom începe lucrările în zona pasajului, la termoficare, alimentare cu apă, canalizare, gaz. Până se va ajunge efectiv la pasaj noi trebuie să rezolvăm problemele la utilități. Drumul va coborî odată cu noua geometriei a intersecției. Sunt mai multe lucrări conexe de făcut până să ajungem efectiv la pasaj, dar fără ele nu poate începe șantierul. Avizul de la CFR este pe ultima sută de metri, a fost depusă toată documentația, iar autorizația este în curs de emitere. Până la lucrările efective noi trebuie să pregătim terenul. În 15 septembrie se va redeschide circulația pe sub pasaj, vom face benzi de circulație provizorii. Scopul este să ne grăbim cu lucrările pe perioada de vară, pentru ca în septembrie să redeschidem circulația auto chiar și la nivel de o bandă”, a explicat Bogdan Faur pentru tion.ro.

Proiectul de reamenajare a pasajului prevede lărgirea la patru benzi a străzii Popa Șapcă și a Bd. Antenei. La finalul lucrărilor ar trebui să avem câte două benzi pe sens, trotuare și piste de biciclete noi. În prezent, lățimea pasajului este de 8,5 metri, cu două benzi de circulație, iar după intervenții vor fi patru benzi, cu o lățime de 23 de metri. Se vor face și trotuare și piste pentru biciclete, pe ambele sensuri.

Se va începe, potrivit administratorului firmei care execută lucrările, cu modernizarea magistralei Colterm de la intersecția străzilor Demetriade cu Antenei și Popa Șapcă.

Lățimea carosabilului pe strada Popa Șapcă va avea 14 metri, tot acolo urmând să fie amenajate și 47 de locuri de parcare, în spațiile existente între copaci și stâlpi. Va fi amenajată și intersecția străzii Aristide Demetriade cu Popa Șapcă și Bd. Antenei. Lățimea străzii Demetriade nu se modifică, însă în intersecție va fi amenajată o a treia bandă de circulație, pentru viraj la stânga. Bd. Antenei, cuprins între str. Aristide Demetriade și sensul giratoriu între Calea Sever Bocu și Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu, va avea tot patru benzi de circulație. Proiectul prevede și asigurarea legăturii Bd. Antenei cu Inelul II, printr-un sens giratoriu reamenajat. Se vor amenaja și aici trotuare și piste pentru bicicliști.

Lucrările costă 24 de milioane de lei, fără TVA, adică puțin peste 6,4 milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitația a fost câștigată de asocierea de firme SC Sylc Con Trans SRL – lider, cu SC Tableros Y Puentes SA și SC Petrucco SA, lucrările fiind programate să dureze 18 luni.

pasaj-popa-sapca37Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor