Se deschide pista de cicloturism de-a lungul Begai, pana la granita cu Serbia. Concurs de slow-bike la Sinmihai

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
17Comentarii
Se deschide pista de cicloturism de-a lungul Begai, pana la granita cu Serbia. Concurs de slow-bike la Sinmihai
© TION: Se deschide pista de cicloturism de-a lungul Begai, pana la granita cu Serbia. Concurs de slow-bike la Sinmihai
Momentul aşteptat de iubitorii de mişcare pe două roţi se apropie – într-o săptămână se deschide pista de cicloturism de-a lungul râului Bega, care străbate distanţa de la Timişoara la graniţa cu Serbia – 37 de kilometri.

În cadrul proiectului s-au executat 37 km de pistă pe coronamentul digului Begăi pe o lățime de 2 metri. Au fost montate 8 refugii laterale pentru bicicliști dotate cu coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.

Nu de puţine ori autovehiculele sau chiar vehiculele cu tracţiune animală – căruţele – au fost zărite pe dig de către bicicliştii care au încercat pista chiar înainte de deschiderea sa oficială. Intrarea autovehiculelor sau altor vehicule în afară de biciclete pe pistă (pe dig) se pedepseşte cu 7.000 de lei amendă, conform Legii Apelor. Legislaţia în vigoare interzice şi sancţionează circulaţia cu autovehicule pe dig. Cetăţenii pot semnala eventualele abateri la dispeceratul ABAB, la telefon 0256/ 220.076.

Lansarea pistei de cicloturism va avea loc printr-un concurs de biciclete organizat în data de 25 martie 2015, în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român, punct de maxim interes turistic de-a lungul traseului. Începând cu ora 12 va avea loc o scurtă prezentare a istoriei lucrărilor hidrotehnice și hidroameliorative din zonă și un concurs de ”slow-bike” între locuitorii din comuna Sînmihaiu Român și partenerii de proiect, pe 3 categorii de vârstă: adolescenți, adulți și seniori.

„Locația a fost aleasă pentru a atrage atenția tuturor că la numai 8 km de oraș se află o ecluză realizată la începutul secolului trecut, ca parte a lucrărilor ce au făcut din Bega motorul dezvoltării regiunii, iar scopul evenimentului este atragerea tuturor categoriilor de vârstă spre activități sportive, recreative și turistice desfășurate într-un mediu cât mai sănătos!”, spune managerul de proiect Mihaela Madar.

Proiectul „Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara” este implementat de Administraţia Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenianin, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.

Proiectul a beneficiat de o finanţare europeană nerambursabilă de peste 2,3 milioane de euro.

Alte articole pe aceeași temă:

Pista de cicloturism de pe Bega se deschide oficial la sfarsitul lunii. Pana atunci se fac retusari

Fisuri pe noua pista de cicloturism de pe Bega. Se plimba si tractoarele pe ea!

 17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor