Se da startul la programul de minimis. Poftiti la bani gratis, dar oferiti cu multe obligatii

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Se da startul la programul de minimis. Poftiti la bani gratis, dar oferiti cu multe obligatii
Miercuri, 15 ianuarie, porneşte o nouă ediţie a schemei de minimis, unul dintre cele mai facile programe de susţinere din bani de la buget a dezvoltării firmelor româneşti. Nebunia de anul trecut, atunci când persoane „bine intenţionate” au ştiut să folosească sistemul în favoarea lor, nu se va mai întâlni anul acesta, spune Adrian Păşcuţă, şeful Oficiului Teritorial pentru IMM Timişoara. „E un program cu mult mai bun decât cel de anul trecut”, spune Păşcuţă.

Teoretic ar trebui ca într-adevăr să şi fie astfel. „Principiul primul venit – primul servit a fost eliminat. Acum alegerea beneficiarilor se face pe criterii clare, pe punctaj, iar proiectele depuse se jurizează”, ne-a mai declarat Păşcuţă. Înscrierea se face tot online, „dar, de această dată, serverele sunt la STS (n.r. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale), nu cred că pot apărea problemele de anul trecut”, a mai spus şeful OTIMMC Timişoara.

Programul debutează în data de 15 ianuarie şi se încheie, etapa de înscriere, pe 24 ianuarie. Ulterior, dosarele vor fi evaluate, la nivel de regiune, şi cele mai bune proiecte vor fi adoptate pentru a obţine ajutor de la stat. La capitolul punctaj trebuie spus că se încurajează investiţiile în producţie, mai mult decât în domeniul serviciilor, afacerile din mediul rural primesc mai multe puncte, iar cele care crează mai multe locuri de muncă sunt mai bine punctate.

„Cei care accesează ajutorul de minimis trebuie ca timp de trei ani să nu închidă firma, să nu vândă mijloacele fixe achiziţionate cu banii respectivi, plus să menţină locurile de muncă create. În caz contrar trebuie să restituie ajutorul primit”, ne-a mai declarat Păşcuţă.

Lista codurilor CAEN care sunt eligibile este publicată pe site-ul agenţiei, la adresa www.aippimm.ro. Cu banii primiţi se poate finanţa achiziţia de mijloace de producţie, hale, spaţii de producţie sau birouri, inclusiv tehnică de calcul. Bugetul total existent ar putea acoperi cererile depuse de către 1.200 de firme, la valoarea maximă admisă pentru o cerere individuală, adică 100.000 de lei. „Vrem cât mai multe proiecte depuse în zona noastră. Veniţi şi accesaţi finanţarea”, a încheiat Păşcuţă.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor