Se alearga, din nou, pentru o cauza, de la Timisoara: burse pentru elevi cu rezultate bune si posibilitati reduse

De Adrian Panduru
Se alearga, din nou, pentru o cauza, de la Timisoara: burse pentru elevi cu rezultate bune si posibilitati reduse
© TION: Se alearga, din nou, pentru o cauza, de la Timisoara: burse pentru elevi cu rezultate bune si posibilitati reduse
Din Timișoara se dă startul, din nou, alergării pentru o cauză. Evenimentul are loc pentru al 5-lea an consecutiv. Un tânăr IT-ist timișorean a inițiat această alergare, în urma căreia se adună fonduri pentru a acorda o bursă copiilor aflați în nevoie, dar cu note bune la învățătură.

Remus Sime, un tânăr IT-ist timișorean, organizează și anul acesta în perioada 17 – 18 septembrie a cincea ediție a evenimentului sportiv Alerg pentru o Cauză. Împreună cu prietenii săi, Remus va alerga 200 de kilometri, distanța între Timișoara și Beiuș, în regim de ștafetă. El speră ca și în acest an să i se alăture pentru susținerea proiectului cât mai mulți alergători și donatori.

Remus va colecta donații pentru a acorda burse școlare unor elevi buni la învățătură, dar cu o situație financiară modestă, din localitatea bihoreană Beiuș, locul unde Remus a făcut studiile liceale.

“Alerg pentru o Cauză a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunț. Primele două ediții au fost acel început provocator care, dacă reușești să-l depășești, te duce la următorul nivel: comunitatea vine în întâmpinarea ta și așteaptă inițiativa. Edițiile din anii trecuți au avut rezultate surprinzătoare – peste 50 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Samuil Vulcan din Beiuş au primit burse în valoare de 1.200 de lei fiecare, plătite în tranșe trimestriale. Anul acesta sper să colectăm fonduri pentru cel puțin 10 burse. 90 la sută din banii colectați ajung la elevi, diferența de 10 la sută reprezentând cheltuieli pentru gestionarea proiectului”, a spus Remus Sime.

Pentru fiecare ediție, elevii care au media generală peste 9.00 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o Cauză. În urma unei evaluări, în cadrul căreia este analizată situația școlară și motivația spre studiu a tinerilor, dar și situația materială a aplicanților, este realizată o selecție a elevilor care, în funcție de suma totală colectată din donații, vor primi burse pentru următorul an școlar.

Iată unde puteți dona:

Asociatia “Bunul Samaritean Beius” IBAN: RO83RNCB0034021802850001, SWIFT: RNCBROBU, Banca Comerciala Română, Sucursala Beiuș, Str. Piața Samuil Vulcan 11, Beius, Bihor 415200.

Alternativ, donațiile se pot face simplu, online via http://bunulsamaritean.galantom.ro/.

Remus are ca partener și în acest an pentru implementarea proiectului Alerg Pentru o Cauză, Asociația Bunul Samaritean din Beiuș, fundație care se ocupă de promovarea burselor, de selecția bursierilor, urmărirea și sprijinirea bursierilor pe perioada întregului an în care aceștia beneficiază de bursa Alerg pentru o Cauză. Și ediția din acest an a proiectului Alerg pentru o Cauză este susținută de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri s-au implicat în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri.

La prima ediție Alerg pentru o Cauză au fost oferite opt burse anuale în valoare de 1.200 de lei și 12 premii speciale în valoare de 50 de lei. La a doua ediție au fost oferite 7 burse anuale în valoare de 1.200 de lei, la a treia – 19 burse în valoare de 1.200 de lei, iar la a patra – 16 burse cu aceeași valoare.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor