Scoala a inceput… in pericol de accidentare la Colegiul C.D. Loga

De A.S.
2Comentarii
Scoala a inceput… in pericol de accidentare la Colegiul C.D. Loga
În clădirea Colegiului Naţional „Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara a mirosit a nou în prima zi de şcoală. S-au făcut zugrăveli, în sala festivă mirosea încă puternic a vopsea şi a palux, dar în exteriorul clădirii era plin de benzi de protecţie şi semne de avertizare pe care scria „Atenţie! Pericol de accidentare”. Problema acoperişului, care trebuia reabilitat, nu a fost încă rezolvată, şi există riscul să cadă bucăţi de ţigle sau tablă şi tencuială.

Sala festivă a Colegiului Naţional „C.D. Loga” a fost plină luni, la deschiderea noului an şcolar. Directoarea Mariea Ştefan a vorbit despre rezultatele excepţionale obţinute de elevii unităţii de învăţământ la Bacalaureat, la Evaluarea Naţională şi la olimpiade, oficialităţile au ţinut discursuri, la festivitate fiind prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, subprefectul Liliana Oneţ şi rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, iar copiii despre ce înseamnă să fii ”logan”.

Subprefectul a citit un discurs de pe o foaie, iar la final a îndemnat primăria să susţină şcoala, prin efectuarea lucrărilor necesare de reabilitare, în timp ce şeful CJ Timiş a povestit că a fost la deschiderea unui nou liceu în comuna Giroc şi le-a urat elevilor de la C.D. Loga să fie în continuare în fruntea învăţământului timişean şi să aibă un an bogat în note bune. La festivitate ar fi trebuit să participe şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, dar edilul nu a mai ajuns, motivând că s-a lungit la Colegiul Bănăţean, iar apoi a avut treabă la primărie.

Chiar dacă la Loga au avut loc unele lucrări de reparaţii şi de igienizare în prag de an şcolar, de exemplu s-au zugrăvit mai multe săli, pentru a ascunde urmele apei care s-a infiltrat prin pereţi, şi s-a paluxat parchetul, imobilul se prezintă în continuare într-o stare proastă la exterior. În curtea şcolii era luni plin de benzi de protecţie, pentru ca elevii să nu se poată apropia pe cât posibil de zidurile clădirii, şi de panouri de avertizare pe care scria „Atenţie! Pericol de accidentare. Cad: tencuială, ţiglă şi bucăţi de tablă”. Directoarea unităţii de învăţământ, Mariea Ştefan, spune că lucrările făcute s-au realizat parţial din banii şcolii şi cu suportul părinţilor, parţial prin intervenţia primăriei, cele din urmă vizând în special subsolul imobilului.

Colegiul C.D. Loga a fost inclus în programul de reabilitare a clădirilor istorice derulat cu Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei – KfW, prin care ar fi trebuit să fie refăcut acoperişul, aflat într-un stadiu avansat de degradare, dar lucrările au întârziat să înceapă. Administraţia locală nu a reuşit încă nici să finalizeze licitaţia pentru execuţie, oficialii primăriei motivând că s-a ajuns la întârzieri din cauza unor neînţelegeri apărute între proiectaţii germani şi cei români.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor