Scena din Parcul Rozelor a fost indreptata pentru Festivalul de Opera

De Simona Popovici Donici
Scena din Parcul Rozelor a fost indreptata pentru Festivalul de Opera
Scena Teatrului de Vară  a fost modificată special pentru Festivalul de Operă, Operetă  şi Balet, eveniment care va începe în această seară,  în Parcul Rozelor din Timişoara.

Scena proiectată în unghi înclinat a fost îndreptată,  pentru a se putea monta decorurile celor 7 spectacole cuprinse în programul ediţiei 2012 a festivalului. Zeci de oră de muncă şi nenumărate soluţii ingenioase au fost necesare  pentru a adapta scena Teatrului de Vară, cu un metru mai puţin adâncă, dar cu 4 m mai largă decât cea a Operei Naţionale Române din Timişoara, la structurile scenografice. În absenţa unui sistem de ştăngi şi a altor dotări specifice scenei de operă, toate închiderile se vor realiza prin panouri prinse în cordeline de structura metalică, ne-au dezvăluit, din culisele evenimentului, tehnicienii Operei.

Festivalul de operă şi operetă în aer liber,  pe scena  Teatrului de vară din Parcul Rozelor Timişoara, se va desfăşura în perioadele: 24-25-26 august 2012 si 31 august – 1 – 2 septembrie 2012.  Cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului începe în această seară de vineri,  24 august, de la ora 20, 30, cu  două opere:  “Cavaleria rusticană”, de  Pietro Mascagni, şi “Paiaţe”, de Ruggiero Leoncavallo. Ambele producţii ale Operei Naţionale Române din Timişoara poartă semnătura regizoarei Marina Emandi-Tiron şi a regretatului scenograf Grigore Gorduz La pupitrul dirijoral al primei seri festivaliere se va afla David Crescenzi (Italia). Programul evenimentului estival va continua în   25 august, de la aceeaşi oră,  cu opereta “Ţara Surâsului”, de Franz Lehar, dirijată de maestrul Peter Oschanitzky. Trei solişti coreeni participă, alături de artiştii scenei lirice timişorene, la  Gala de  Operă, Operetă şi Balet, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din programul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului. Spectacolul de duminică, 26 august 2012, de la ora 20,30, va avea la pupitru doi reputaţi dirijori: Peter Oschanitzky şi David Crescenzi.

A doua repriză festivalieră sub clar de lună, în Parcul Rozelor, va cuprinde spectacolele cu opereta  Voievodul Ţiganilor, de Johann Strauss,  în 31 august,  opera Carmen, de Georges Bizet, în 1 septembrie,  apoi Hansel şi Gretel, de Engelbert Humperdinck, şi opereta Liliacul, de Johann Strauss, în 2 septembrie, Spectacolele incep la ora 20.30 (cu excepţia spectacolului de operă pentru copii „Hansel şi Gretel” din data de 02 septembrie 2012, care va începe la ora 12.00).

Festivalul de Operă, Operetă şi Balet, în aer liber, eveniment care aduce în fiecare an mii de spectatori în Parcul Rozelor, este organizat de Opera Naţională Română din Timişoara în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara. Intrarea este liberă la toate spectacolele din programul festivalului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor