Scandal la Piețe S.A. pe filiera PNL! Directorul adjunct Liviu Cocean și-a dat demisia și sare la gâtul lui Robu

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
13Comentarii
Scandal la Piețe S.A. pe filiera PNL! Directorul adjunct Liviu Cocean și-a dat demisia și sare la gâtul lui Robu
© Tion: Scandal la Piețe S.A. pe filiera PNL! Directorul adjunct Liviu Cocean și-a dat demisia și sare la gâtul lui Robu
Pus de șeful de partid la conducerea Societății Piețe S.A. în urmă cu cinci ani, liberalul Liviu Cocean, consilier județean din partea PNL, și-a dat demisia marți din funcția de director adjunct. Spune că nu se mai potrivește profilului promovat de Robu, care, potrivit surselor noastre, vrea să-l pună șef pe Ionuț Nasleu, consilierul lui personal.

Arde mocnit la Piețe S.A.! Victor Ștefan, cel care conduce încă din august 1992 societatea primăriei, se pregătește de pensie, astfel că în locul lui ar urma să vină, potrivit surselor noastre, liberalul Ionuț Nasleu, consilier personal al primarului Nicolae Robu și de aproape un an președinte al Consiliului de administrație al Piețe S.A.

Chiar înainte de mutările pregătite, directorul adjunct al societății, Liviu Cocean, anunță pe Facebook că și-a dat demisia din funcție, după mai bine de cinci ani. Susține că nu mai crede în proiect, pentru că șeful lui de partid nu a fost deschis la proiectele propuse pentru societate.

„Doresc să-i mulțumesc domnului primar Nicolae Robu pentru șansa pe care mi-a dat-o în 2013 de a ocupa o funcție de conducere în cadrul Piețe S.A., dar, în schimb, nu am cum să-i mulțumesc pentru susținere în realizarea unor proiecte mai mult decât necesare în dezvoltarea și modernizarea piețelor din Timișoara. Că e lipsă de interes din partea dânsului pe acest subiect sau că cei aflați în subordinea dânsului, responsabili cu gestionarea efectivă a componentei tehnico-birocratice, nu au dorit sau nu au înțeles să ducă la bun sfârșit toate demersurile și proiectele inițiate de conducerea Piețe S.A., nici măcar nu mai contează… senzația permanentă a fost că bat la uși închise”, a anunțat Cocean.

De marți fost director adjunct la Piețe, tânărul liberal spune că nu se mai potrivește profilului promovat de Robu.

„Am mai înțeles și că nu mă potrivesc profilului promovat de domnul Robu, pentru că altfel poate era mai receptiv, măcar la cele mai importante propuneri. Acolo unde dânsul consideră prioritar, unde cei promovați sunt pe placul lui, există sprijin în plan administrativ și se bagă adânc mâna în pușculiță. Pentru toate aceste nerealizări, cei care pierd în primul rând sunt timișorenii și nu aș vrea ca, poate prin prezența mea la conducerea acestei societăți, să îi privez pe aceștia de beneficiul de a avea acces la un serviciu public modern, normal pentru o viitoare capitală culturală europeană. Spun asta având certitudinea că, odată ce noua conducere își va intra în rol, cu siguranță se va găsi disponibilitate din partea Primăriei Timișoara pentru acordarea concesiunii terenului solicitat în vederea extinderii Pieței de Gros, pentru realizarea măsurătorilor topometrice a piețelor, obligatorie pentru intabularea lor, și schimbarea contractului de concesiune în vederea ACORDĂRII PIEȚE S.A. a DREPTULUI DE A FACE INVESTIȚII, fapt inexistent până acum. Sigur peste noapte se va găsi o axă de finanțare pe fonduri europene pentru realizarea unei piețe noi, moderne, în locul rușinii din mijlocul orașului care se numește PIAȚA 700. Poate chiar se vor face din bugetul local al primăriei toate aceste obiective și altele, nu știu! Știu doar că Piețe S.A. ar fi putut în acești cinci ani transforma din temelii cel puțin 2-3 piețe agroalimentare doar din bugetul propriu, dacă ar fi avut DREPTUL de a face investiții și cu un contract de concesiune asemănător celui de la SDM”, mai scrie Cocean.

Liberalul precizează că alege să plece cu capul sus, așa cum susține că a și ajuns la conducerea societății.

„Nu m-a interesat atunci că vin și rămân probabil pe cel mai mic salariu al unui director de societate a Primăriei Timișoara, pentru că banii nu reprezintă totul pe lumea asta și în plus era o provocare pentru mine, venind din privat. Nu are rost să ne păcălim, știu de unde mi se trage și nu are legătură cu activitatea aflată în speță. Am devenit indezirabil din alte motive sau ca să citez exact «inoportun», dar Dumnezeu va face lumină și în acest caz. Și dacă tot nu am încheiat niciodată cu un citat o să o fac acum cu unul care mi-a ghidat în general pașii în viață: «Acționează astfel ca să folosești umanitatea atât în persoana ta, cât şi în persoana oricui altuia totdeauna în același timp ca scop, iar niciodată numai ca mijloc» – Imperativul categoric, Immanuel Kant”, a conchis Liviu Cocean.

Victor Ștefan, și el membru PNL, cel care de 27 de ani conduce Societatea Piețe S.A., spune că a lucrat destul de bine cu Liviu Cocean. Potrivit declarației de avere depusă în 2018, în urmă cu doi ani, liberalul a avut un salariu de 42.825 de lei ca director adjunct la Piețe. Lunar, Cocean ducea acasă peste 3.500 de lei doar de la societatea primăriei.

Contactat de tion.ro, liberalul Nasleu a declarat că a luat act de demisia lui și credea că la baza demisiei stau motive personale.

„El a motivat că și-a deschis niște magazine alimentare în localități limitrofe și am înțeles că are și o pizzerie în Recaș, asta am înțeles din discuțiile cu el. Momentan sunt președinte în CA, există un director în exercițiu, nu știu când iese la pensie, chiar nu am discutat acest lucru. Domnul Ștefan face treabă bună, a făcut treabă bună, o să discut cu dânsul. Probabil că se va numi un director interimar, procedura așa spune, până la organizarea unui concurs. O să am o discuție cu colegii din Consiliul de administrație, nu știam că domnul director iese la pensie, nu a pus actele. Vorbim pe documente, când își înaintează cererea de pensionare, atunci știm exact”, a explicat Ionuț Nasleu pentru tion.ro.

Noul director de la Piețe va fi numit de consiliul de administrație, format din cinci membri: Ionuț Nasleu (PNL), Victor Ștefan (PNL), Narcis-Sabin Bobic (PSD), Ciprian Bogdan (PNL) și Mihaela Maria Calescu (PNL).

Până la ora publicării acestui material, primarul Nicolae Robu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor