Saptamana prevenirii criminalitatii in Timisoara

De Denis Budău
Saptamana prevenirii criminalitatii in Timisoara
Saptamana prevenirii criminalitatii in Timisoara
În această săptămână va demara, pentru a șasea oară consecutiv, campania „Săptămâna prevenirii criminalității”. Cu această ocazie polițiștii au anunțat acțiunile care vor avea loc în următoarele zile, acțiuni care au ca scop principal informarea populației privind măsurile pe care trebuie să le ia pentru a reduce numărul victimelor care cad pradă infractorilor.

Polițiștii Inspectoratului Judeţean Timiş împreună  cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Timişoara, Organizaţiei ,,Salvaţi Copiii” Filiala Timiş, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş  şi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timiş vor desfășura activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi fiind destinată unei teme distincte.

Luni va avea loc şedinţa lunară a Comisiei Judeţene pentru Prevenirea Violenţei în Unităţile Şcolare, prilej cu care vor fi discutate principalele aspecte şi propuneri pentru anul şcolar 2012 – 2013 pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a violenţei în instituţiile de învăţământ.

„În mediul școlar, violența a fost, este și va fi prezentă, dar din fericire pentru județul Timiș îmbracă forme foarte ușoare, de la îmbrânceli până la câteva mici gesturi de agresivitate între elevi. Părinții își cadolisesc copii cu unele aparaturi electrinice de persormanță ridicată, cum ar fi telefoane mobile, tablete și altele. Au fost cazuri când la orele de sport sau în pauză s-au mai înregistrat furturi, bineînțeles că majoritatea infractorilor au fost prinși, majoritatea fiind fin rândul colegilor. În aceată săptămână încercăm prin partenerii și colegii noștrii, prin cadrele didactice cu care lucrăm încercăm să găsim metodele și mijloacele adecvate, comune, legale prin care să îi informă și să îi determinăm pe potențialii infractori să renunțe, iar pe potențialele victime să adopte o atitudine antivictimală corectă”, a povestit comisatul șef Pistrui Tiberiu de la IPJ Timiș.

Așadar, marți va fi organizat un simpozion pe tema prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor la care vor fi invitaţi directorii instituţiilor de învăţământ unde activează ,,Infocentrele” de informare şi consiliere şcolară.

Miercuri va fi lansată campania  ,,Şi ție ți se poate întâmpla”. Scopul campaniei este informarea cetăţenilor despre modalităţile prin care se pot feri din a  devini victimele infractorilor și modul în care locuințele și bunurile lor pot fi păstrate în siguranță.

Joi vor avea loc acțiuni în mediul rural din Timiș. Se va lansa campania  ,,Sate fără criminalitate” prin care cetățenii satelor din județ vor fi informați cu privire la prevenirea infracţiunilor de furt şi a infracţiunilor săvârşite cu violenţă în localitățile din mediul rural.

Vineri, polițiștii Serviciului Rutier vor acționa în principalele intersecții din localitățile județului Timiș. Cu ocazia campaniei naţionale de educaţie rutieră ,,Alege viața” se vor desfăşura activităţi de informare a șoferilor din trafic, cu privire la măsurile ce trebuiesc luate pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Actiune de prevenire a criminalitatii, la Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor