Santierele – sursa de praf in Timisoara

De Valentin Rusu
3Comentarii
Santierele – sursa de praf in Timisoara
© TION - Santierele – sursa de praf in Timisoara
În Timişoara au loc, în continuare, depăşiri ale limitei admise de praf în atmosferă. Mai precis, e vorba de PM 10 – particule de praf mai mici de 10 microni, care dau multe bătăi de cap sănătăţii locuitorilor urbei de pe Bega. De data aceasta, principala sursă de praf sunt şantierele, dar nu se lasă mai prejos nici centralele pe gaz, coşurile de fum, ori traficul auto.

În luna noiembrie s-au înregistrat 6 depăşiri ale valorii limită pentru indicatorul particule în suspensie PM 10 – o depășire la stația TM1 și 5 depășiri la stația TM 5. Printre cauzele depistate pentru aceste depășiri s-au numărat șantierele, decopertările de asfalt, mai multe surse de emisii cauzate de încălzirea în sezonul rece, traficul auto sau faptul că nu se mai spală carosabilul, deponee ilegale de deșeuri – în special din construcții.

S-a decis ca instituțiile cu atribuții în domeniu să continue controalele și să aplice sancțiunile prevăzute de legislația în vigoare persoanelor fizice și juridice, în vederea limitării depășirilor valorilor limită la PM10.

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș a început monitorizarea la nivelul județului a cantităților de intrări de deșeuri la deponeul de Ghizela, intrări care ar trebui să corespundă cu ieșirile de deșeuri de la nivelul localităților din județ. În acest mod s-ar putea monitoriza transportul și depozitarea deșeurilor în alte locații decât cele amenajate și mai ales a celor abandonate la marginea drumurilor, în șanțuri și pe alte terenuri virane.

Acțiunea de verificare va continua și pe parcursul lunilor următoare.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor