Santier pe inca o strada, in zona Piata Crucii din Timisoara

De A.S.
Santier pe inca o strada, in zona Piata Crucii din Timisoara
© TION: Santier pe inca o strada, in zona Piata Crucii din Timisoara
Reprezentanţii Aquatim anunţă începerea lucrărilor de reabilitare a reţelei de canalizare pe încă o stradă din Timişoara. Este vorba de strada Martir Sorinel Leia (Artiştilor), din zona Piaţa Crucii. Şantierul ar urma să dureze până la sfârşitul lunii aprilie în zonă.

Lucrarea de pe strada Martir Sorinel Leia din Timișoara face parte din proiectul Aquatim de extindere şi modernizare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Timiş cofinanţat din fonduri europene.

„Luni, 9 martie 2015, vor începe lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Martir Sorinel Leia din Timișoara, pe o lungime totală de circa 120 m. Lucrările se desfăşoară conform Avizului de închidere a circulației nr. DT2015-000008/15.01.2015 emis de Comisia de Circulaţie şi conform Permisului de spargere nr. 8/23.01.2015 emis de Primăria Municipiului Timişoara, pentru perioada 15.01.2015-27.04.2015. Deşi documentele menţionate anterior permit închiderea circulaţiei rutiere pe toată strada şi pe întreaga perioadă de execuţie, Aquatim SA, împreună cu antreprenorul şi cu firma care realizează supervizarea lucrărilor, vor lua măsurile necesare pentru a facilita accesul pietonal la imobilele din zonă”, anunţă reprezentanţii societăţii.

Vor fi montate podeţe/ panouri metalice în dreptul imobilelor direct afectate de şantier.

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor şi evitarea unor incidente neplăcute, operatorul recomandă șoferilor să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate celor în lucrări, iar pietonilor să traverseze doar pe podeţele special amenajate, acolo unde acestea există, bineînţeles.

Cei de la Aquatim admit că, din cauza şantierului, va fi disconfort în zonă, dar spun că investiţiile sunt în beneficiul cetăţenilor: că probabilitatea să apară ulterior avarii va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor ar urma să se refacă strada.

Reprezentanţii societăţii au mai anunţat recent lucrări la canalizare şi pe străzile Mureş, tronsonul cuprins între Hărniciei și Gavril Musicescu, şi Intrarea Plantelor.

Aquatim are în derulare un proiect în valoare de peste 118 milioane de euro, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin POS Mediu. Sunt prevăzute investiţii în Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.

„În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE”, spun reprezentanţii societăţii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !