Sala de consiliu a Primariei Timisoara a avut de suferit… in urma casatoriilor

De A. Strugariu
5Comentarii
Sala de consiliu a Primariei Timisoara a avut de suferit… in urma casatoriilor
© TION - Sala de consiliu a Primariei Timisoara a avut de suferit... in urma casatoriilor
Explicaţia aparţine autorităţilor locale. Cum justifică reprezentanții Primăriei Timișoara necesitatea de a investi peste 100.000 de euro în reamenajarea sălii de consiliu a instituției? În trecut s-au oficiat căsătorii acolo, ceea ce a dus la un trafic intens, uzarea mobilierului şi a pardoselii – asta se întâmpla până prin anul 2006 -, sala nu este corespunzător iluminată, iar ornamentele de pe pereţi… s-ar putea degrada dacă nu se intervine. Se face referire inclusiv la reabilitarea centrului.

În bugetul pe anul în curs a fost prevăzută suma de aproximativ 550.000 de lei pentru amenajări la sala de consiliu a Primăriei Timişoara, plus încă 16.500 de lei pentru documentaţiile necesare în vederea realizării lucrărilor. Per total, 566.500 de lei, deci aproape 130.000 de euro.

Oficialii municipalităţii au explicat, la votarea bugetului, că ar vrea ca această sală să nu mai fie folosită doar pentru şedinţe de consiliu local şi întâlniri cu cetăţenii ori cu personalul, ci să devină una multifuncţională, care să poate găzdui diverse evenimente.

Avem deja un proiect pentru reamenajarea sălii de consiliu. Vor fi cu totul altfel amplasate mesele, în careu, în partea din mijloc, pentru cei ce participă la ședințe, și în stânga și în dreapta vor putea sta cei ce asistă la ședințe. Va scădea astfel distanța dintre actorii principali ai ședințelor și cei ce asistă. De asemenea, sală va putea fi folosită multifuncțional, pentru că nu vor mai fi mese fixe, așa cum sunt acum. Oricând ele vor putea fi mutate și se vor putea organiza recepții și alte evenimente în ea. Va fi pusă în valoare și ca frumusețe, pentru că este o sală cu potențial, dar, din păcate, a fost încărcată cu acele structuri metalice. Vor dispărea toate și se va face și o simetrie. Va fi frumoasă. Probabil că va fi albă sala”, explica primarul Nicolae Robu.

Reprezentanţii primăriei au pregătit deja un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentaţiilor necesare în vederea realizării investiţiei (documentaţia de avizare a lucrărilor – DALI, proiect tehnic, detalii de execuţie, caiet de sarcini).

Cum este justificată necesitatea de a reamenaja sala de consiliu a Primăriei Timişoara?

Actuala conducere a Primăriei Timişoara doreşte reabilitarea sălii de consiliu datorită faptului că aceasta a fost multă vreme folosită pentru oficierea căsătoriilor civile, ceea ce a dus la un trafic intens în această zonă a clădirii, cu consecinţe de uzură sporită a mobilierului şi a pardoselii, de asemenea instalaţia electrică este uzată şi gradul de iluminare nu este corespunzător noii destinaţii, iar uzura normală a finisajelor/ ornamentelor şi neintervenirea asupra lor poate duce la o degradare mai mare a acestora. Ţinând cont de faptul că zona centrală a oraşului trece printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, iar municipiul Timişoara îşi concentrează forţele pentru obţinerea statutului de capitală culturală a Europei, se impune ca o necesitate reamenajarea şi optimizarea acestui spaţiu”, motivează autorităţile locale în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Căsătoriile au fost oficiate la Primăria Timişoara până în anul 2006, când s-au mutat la Iulius Mall şi doar câteva au mai fost oficiate în instituţia de pe Bulevardul C.D. Loga, iar ulterior, în anul 2011, s-a deschis Casa Căsătoriilor, fiind finalizată clădirea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din spatele Poştei Mari, unde se oficiază şi acum cununiile.

Lucrările de reamenajare a sălii de consiliu, estimate la aproape 530.000 de lei (TVA inclus), potrivit noului proiect de hotărâre care urmează să intre în atenţia aleşilor locali, ar urma să fie realizate în decurs de 5 luni.

Articole pe aceeași temă:

Aproape 130.000 de euro pentru a reface sala de consiliu a Primariei Timisoara5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor