Sala de asteptare a Garii de Nord din Timisoara se renoveaza… artistic

De M. Hoster
Reactualizat la:
31Comentarii
Sala de asteptare a Garii de Nord din Timisoara se renoveaza… artistic
© TION: Sala de asteptare a Garii de Nord din Timisoara se renoveaza... artistic
Surpriză pentru călătorii care sosesc la Timişoara pe calea ferată. Gara de Nord din Timișoara îi va întâmpina cu o imagine nouă, decorată artistic. Iniţiativa a însemnat realizarea unor picturi murale în sala de aşteptare, în care se regăsesc atât simboluri ale orașului, cât și din istoria transportului feroviar.


Demarat anul trecut, proiectul de igienizare şi reabilitare primară a faţadei Gării de Nord Timişoara, dar şi a holului mare al clădirii, începe să fie vizibil. Imaginea deplorabilă pe care o afişa imobilul a fost înlocuită cu zugăveli noi. Mai mult, holul gării a fost decorat cu o serie de picturi murale.

„Am vrut să aducem o imagine mai atractivă, mai caldă a gării”, ne spune Alexandru Simu, şeful Regionalei CFR Timişoara.

„Noile picturi murale prezintă o serie de elemente care prezintă legătura gării cu Timişoara, este vorba de gara veche cu trenul cu aburi, de noua imagine a gării şi cu noile trenuri Imperio, Catedrala, la care se lucrează, dar şi Opera din Timişoara”, am mai aflat de la Simu.

Proiectul nu se termină aici. El a fost oprit temporar, din cauza temperaturilor scăzute. Tot pentru holul mare se doreşte refacerea scărilor şi schimbarea pardoselii. De asemenea, continuă lucrările pentru faţada clădirii principale și secundare, dinspre liniile de cale ferată. Vor fi efectuate investiţii şi la holul care găzduiește casele de bilete. Lucrarea este efectuată din fonduri proprii ale Regionalei.

Dacă vremea va fi favorabilă, lucrările ar urma să fie terminate în luna martie sau aprilie.

Peroane noi şi renovate

Șeful Regionalei CFR Timișoara a declarat pentru www.tion.ro că investiţiile din acest proiect nu se opresc aici. De lucrat s-a lucrat inclusiv la peroane. Astfel, la peroanele 6 şi 7 copertina a fost refăcută, iar acestea au fost înălţate, special pentru a asigura un confort sporit pasagerilor. Mai mult de lucru va fi la peroanele 7 şi 8, care erau grav deteriorate.

„Acolo erau probleme foarte mari, aici mă gândesc mai ales la doamne. Vor fi realizate peroane în adevăratul sens al cuvântului. Nu se putea umbla, ce să mai vorbim de tras un troller. Situaţia se va schimba şi vor fi realizate noi peroane”, am mai aflat de la Alexandru Simu.

Tot ca o noutate, încă de anul trecut, atât în Gara de Nord Timişoara, cât şi la Arad, clienţii beneficiază de internet Wireless gratuit.

 31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor