Rotary Cetate Timisoara doreste sa opreasca utilizarea drogurilor de catre elevi, cu ajutorul unor ochelari speciali

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Rotary Cetate Timisoara doreste sa opreasca utilizarea drogurilor de catre elevi, cu ajutorul unor ochelari speciali
© Tion: Rotary Cetate Timisoara doreste sa opreasca utilizarea drogurilor de catre elevi
În cadrul unui program de prevenire a consumului de droguri, care este deja funcţional cu ajutorul celor de la Rotary Cetate Timişoara, elevii din Timiş încearcă pe propria piele efectul stupefiantelor. Din fericire, nu e nevoie de substanţele interzise, în schimb, copiii primesc nişte ochelari speciali, care îi produc utilizatorului aceeaşi senzaţie ca şi drogurile.

În urmă cu aproape un an, cei de la Rotary Cetate Timişoara reuşeau dotarea Poliţiei Rutiere din Timiş cu un aparat special de testare a şoferilor asupra consumurilor de stupefiante la volan. Efectul a fost instant, chiar în ziua în care aparatul a fost predat noilor utilizatori au fost descoperiţi şi primii cinci utilizatori de droguri care conduceau pe drumurile publice.

Proiectul de combatere a consumului de droguri nu a fost, din fericire, oprit aici. A continuat, dar sub o altă formă, de această dată fiind vizaţi copiii de la şcoala gimnazială şi de la liceu. Aşa a fost lansată, împreună cu cei de la Agenţia Naţională Antidrog, campania intitulată „Stop joc. Stop Drog”. Denumirea iniţiativei este mai mult decât sugestivă, se doreşte stoparea consumului de droguri.

„Copiii, cea mai vulnerabilă categorie vizată de riscul consumului de droguri, văd această problemă ca un joc. La acea vârstă începerea consumului este chiar ca şi o joacă pentru ei. Din acest motiv, noi am decis să spunem Stop Joc. Deci, Stop consumului de droguri”, a declarat Horaţiu Rada, fost preşedinte al Rotary Cetate, unul dintre iniţiatorii campaniei.

Cum se derulează această campanie? Într-un mod cu totul inedit, cel puţin pentru România. Cei de la Rotary au achiziţionat mai multe perechi de ochelari speciali, ochelari care odată folosiţi simulează efectele pe care consumul de droguri îl are asupra utilizatorilor. Iar „simptomele” sunt extrem de realiste, elevii care au încercat deja aceşti ochelari nu au fost deloc încântaţi de ceea ce au simţit pe propria piele.

Iniţiativa clubului timişorean va fi extinsă. Actualul preşedinte al organizaţiei, Cristian Grădinaru, vede acest proiect extins la nivel naţional, cel puţin.

„Am avut deja discuţii cu colegii din Arad şi Caraş, să extindem acest proiect şi la cele două judeţe. Totul este asigurat deja, mai e nevoie de voluntariat din partea lor. Sunt sigur că această campanie va avea succes deplin”, a declarat Grădinaru.

Proiectul cu ochelarii antidrog poate fi extins ulterior în întreaga ţară. Rotary Cetate Timişoara nu ar fi la primul succes de acest fel, proiectul „Zece şcoli de nota zece”, prin care mai multe şcoli din mediul rural au fost dotate cu toalete, absolut necesare pentru obţinerea autorizaţiei sanitare, a fost extins la nivel naţional de Rotary, fiind promovat de cluburile din toată ţara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor