Romanii din strainatate cumpara apartamente in Timisoara

Romanii din strainatate cumpara apartamente in Timisoara
© foto: Tell Agency
ADVERTORIAL. Din ce în ce mai mult, românii care muncesc în afara țării se gândesc să achiziționeze apartamente în România. Lucrul acesta se întâmplă în pofida faptului că, după ce fac tranzacția, aceștia se reîntorc la joburile lor din străinătate. Chiar și publicațiile naționale precum Ziarul Financiar au dezbătut subiectul acesta. În perioada de concedii, când majoritatea românilor se îndreaptă spre destinațiile de vacanță, o parte din cei ce lucrează în străinătate preferă să-și petreacă concediul în țara natală, adică acasă. Vin să-și revadă familiile, să-și încarce rezervele de energie și, cu gândul la anii ce vor veni, caută apartamente noi de vânzare. E timpul ca roadele muncii departe de casă să prindă contur, să se concretizeze într-o investiție de viitor.

De altfel, exigențele acestui public se îndreaptă către locuințe noi, cât mai moderne, net superioare generațiilor anterioare. Persoanele interesate pun întrebări legate de împrejurimi, parcuri, zone comerciale, clinici medicale, școli și grădinițe, restaurante și cafenele. Important este și accesul, și mijloacele de transport public cu cele mai apropiate stații. O altă serie de întrebări vizează partea de dotări și confort, orientare față de punctele cardinale, sistemul de încălzire și spații de depozitare. Din modul în care sunt adresate întrebările, se deduce că persoanele interesate cunosc multe detalii, sunt hotărâte și au exigențe destul de mari in privința standardelor locuirii moderne.

Pentru că dezvoltatorul proiectului Geneva Residence este în temă cu tendințele și are o anumită expertiză în domeniul arhitecturii, le oferă românilor din Timișoara, în râvnita zonă Calea Girocului, pe strada Rândunicii, locuințe realizate după exigențe elvețiene. Acestea au izolație menită să asigure confortul termic atât pe durata sezonului rece cât și în cel cald. În plus, centralele termice cu care sunt dotate apartamentele, pot fi setate cu trei temperaturi diferite simultan, spre satisfacerea diferitelor nevoi ale locatarilor aceluiași apartament. Spațiile vitrate mari, de la podea până la tavan oferă o luminozitate sporită în zona open-space, generând bună dispoziție și poftă de viață. Compartimentarea a fost gândită în spirit practic și al confortului deplin, în favoarea timpului petrecut în familie, dar și a mult necesarei odihne. Cei care adoră să-și bea cafeaua în aerul proaspăt al dimineții, trebuie să știe că au posibilitatea să se bucure de acest lucru, pe balconul oricărui apartament. Mai mult decât atât, cele două penthouse-uri dețin terase acoperite, cu ieșiri atât pe latura bucătăriei, cât și pe cea a living-ului. Fiecare apartament are propriul spațiu de depozitare, iar la parterul fiecărui bloc sunt câte trei încăperi destinate acestui scop. Proiectul cuprinde inclusiv spațiul din jurul celor două clădiri ale ansamblului, iar acesta va fi amenajat și organizat în locuri de parcare corespunzătoare fiecărui apartament în parte.

În momentul de față, apartamentele din corpul B au fost achiziționate integral. S-a început deja și contractarea celor din corpul A, aflat în progres. Unele au fost rezervate telefonic de către români din afara țării, care urmează să le vizioneze și să înceapă demersul de achiziție. Așadar, cei interesați să cumpere apartamente noi în Timișoara, pot lua în calcul spațioasele și cochetele locuințe Geneva Residence, și, mai presus de orice, trebuie să se grăbească, pentru că din cele 20, 5 au fost deja vândute. Deși e perioadă de concediu, reprezentantul de vânzări al proiectului răspunde la numărul de telefon afișat pe site.

(926546)