Romania “o ţară săracă şi cu vin bun”

Romania “o ţară săracă şi cu vin bun”
Aproape jumătate dintre germani (46%) nu cunosc nimic despre România, relevă un sondaj de opinie privind imaginea României în Germania, realizat, în perioada mai-iulie, de Agenţia pentru Strategii Guvernamentale.

Sondajul a urmărit identificarea punctelor tari şi a punctelor slabe ale imaginii actuale a României şi a românilor din Germania, care reprezintă oportunităţile de nişă pentru promovarea şi conturarea unui brand al României. Potrivit sondajului, 27% dintre germani au o părere pozitivă despre România, iar 27% au o părere mai degrabă negativă.

Principalele caracteristici ale României în opinia germanilor sunt: “ţară săracă, care a avut multe de suferit, dar cu peisaje frumoase, cu vin bun, produse de artizanat şi produse agricole bune”. Românii sunt percepuţi ca “ospitalieri” şi “modeşti”, dar şi ca “înapoiaţi”, relevă sondajul. Despre imigranţii români veniţi la muncă, germanii nu au, în proporţie de 49%, nici o opinie, 21% au o părere mai degrabă negativă, iar 18% pozitivă.

Cei mai mulţi dintre germani nu au putut indica o personalitate românească cunoscută (61%). Restul au amintit de Ceauşescu (22%), Peter Maffay (7%) – compozitor de muzică rock, născut la Braşov în 1949 -, Ion Ţiriac (7%), Nadia Comăneci (6%) şi Dracula (4%).

Unul din trei germani consideră România ca atractivă din punct de vedere turistic şi doar unul din zece ar vizita ţara noastră. Principalele destinaţii turistice care îi interesează în România pe germani sunt, în ordinea preferinţelor exprimate, Bucureşti, Delta Dunării, castelul lui Dracula, oraşele medievale din Transilvania, staţiunile balneo-climaterice, siturile arheologice antice, mănăstirile din Moldova şi satele româneşti tradiţionale.

Rezultatele studiului sunt reprezentative pentru populaţia Germaniei cu vârstă de peste 16 ani, marja de eroare a rezultatelor fiind de 3%. Mărimea eşantionului a fost de 1.116 respondenţi. Institutele de cercetare sociologică care au gestionat culegerea datelor în teren au fost Mercury Research, din România, şi Confield Research, din Germania.

Sursa: Antena30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor