Romania are un sistem oficial de prezentare a ofertei educationale universitare. UVT, prima prezenta

De M. Hoster
1Comentariu
Romania are un sistem oficial de prezentare a ofertei educationale universitare. UVT, prima prezenta
© TION: Romania are un sistem oficial de prezentare a ofertei educationale universitare. UVT, prima prezenta
Ofertele educaționale universitare din România sunt acum disponibile pe o pagină oficială, editată de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Din păcate, cel puțin deocamdată, pe site-ul www.studyinromania.gov.ro, este prezentată doar oferta unei singure instituţii, Universitatea de Vest Timişoara. Aşteptăm introducerea în sistem și a celorlalte trei universităţi timişorene de stat.


La sfârșitul săptămânii trecute, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a lansat platforma StudyinRomania – www.studyinromania.gov.ro, un instrument util pentru promovarea ofertei de programe de studiu universitățile românești, unei audiențe internaționale. Asemănătoare unor platforme similare din alte state europene, platforma StudyinRomania a fost realizată în cadrul proiectului „Internaționalizare, echitate și management universitar pentru un învățământ superior de calitate” (IEMU) dezvoltat de UEFISCDI în colaborare cu International Association of Universities.

Teoretic, acest proiect, aflat deocamdată în faza pilot, este destinat cu precădere studenţilor din străinătate, interesaţi de oferta educaţională din România. Totuşi, sistemul poate oferi informaţii extrem de utile şi viitorilor studenţi români.

Universitatea de Vest din Timișoara a participat direct în testarea platformei pilot și la consultările cu echipa de lucru în vederea îmbunătățirii acesteia, precum și la celelalte activități din cadrul proiectului ce vizau internaționalizarea instituțiilor de învățământ superior din România, dezvoltându-și în acest cadru strategia de internaționalizare.

„Platforma este o oportunitate pentru universitățile din România, trebuie sa profităm de noile facilități. Este ca un vehicul care ne aduce cât mai aproape de ceea ce ne dorim. Acest instrument se adaugă demersurilor noastre de internaționalizare, de atragere a studenților de peste graniță. UVT, Timișoara, le poate oferi aceeași experiență educațională și socială ca în alte universități și orașe europene”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, cu ocazia lansării proiectului.

Începând cu săptămâna aceasta, universitățile vor primi invitații din partea UEFISCDI pentru a-și crea profilul pe platforma StudyinRomania. În cadrul aceleiași conferințe și al aceluiași proiect a fost lansată si platforma ERRIS, ce vizează promovarea cercetării românești la nivel național și global.

M. Hoster1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor