Robu spune ca iubeste padurea, dar nu aproba un protest in Piata Victoriei: ‘Sa protesteze unde e de protestat!’

De B.A.M
Reactualizat la:
22Comentarii
Robu spune ca iubeste padurea, dar nu aproba un protest in Piata Victoriei: ‘Sa protesteze unde e de protestat!’
© TION: Robu spune ca iubeste padurea, dar nu aproba un protest in Piata Victoriei: ‘Sa protesteze unde e de protestat!’
Primarul Nicolae Robu susţine că este „ferm” împotriva defrişărilor ilegale din pădurile României, însă nu va aproba un miting pe această temă în Piaţa Victoriei, deoarece acela este un loc de promenadă şi relaxare a timişorenilor.


„Noi suntem fermi poziţionaţi împotriva tăierilor pădurilor României. Am o temere că în loc să îi vedem pedepsiţi pe cei ce au tăiat pădurile, îi vom vedea premiaţi pentru că au mărit suprafaţa arabilă a ţării. În România s-au întâmplat destule lucruri ciudate şi mă gândesc că într-o bună zi ne-am putea trezi şi cu o asemenea aberaţie. Cred că trebuie să fim oameni responsabili şi să avem grijă de pădurile ţării, pentru că s-au putut resimţi deja destule fenomene negative explicate de specialişti tocmai prin împuţinarea pădurilor”, a spus Robu.

El a ţinut să spună că nu este ipocrit şi că nu va aproba nici un miting în Piaţa Victoriei, atunci când în centrul Timişoarei sunt programate alte acţiuni, aşa cum este şi în acest weekend, nici dacă acest miting ar fi organizat de PNL, partidul din care face parte.

„Când o să facă partidul meu un protest în centru, atunci pot fi acuzat că nu mi-am dat acordul. Eu sunt un tip corect, echidistant, nu dau aprobări nici pentru PNL să facă acţiuni în Piaţa Victoriei într-un weekend când sunt acţiuni de weekend fie ale primăriei, fie individuale ale cetăţenilor. Şi atunci trebuie să înţeleagă oricine că regula este regulă! Nu este firesc ca un astfel de protest să se desfăşoare în faţa Palatului Administrativ Judeţean, unde funcţionează inclusiv reprezentanţa Guvernului în teritoriu? Faţă de cine protestăm noi? Faţă de o entitate abstractă, sau protestul acesta transmite mesaje către instituţii ale statului? Eu cred că mesajul protestatarilor este adresat în primul rând Guvernului să se îngrijească să nu mai fie tăiate pădurile ţării. Atunci de ce trebuie să se comunice acest mesaj din Piaţa Victoriei, unde timişorenii trebuie să aibă dreptul la linişte, la petrecerea timpului liber în mod agreabil? Că nu au prea multe momente când pot să iasă să se simtă bine de oraş”, a explicat Robu.

El susţine că din această cauză a respins şi cererea organizatorilor mitingului de sâmbătă, împotriva defrişărilor ilegale, propunându-le ca locaţie Palatul Administrativ.

„Eu le-am oferit mai multe posibilităţi, nu avem foarte multe, spaţiul din faţa Palatului Administrativ mi s-a părut cel mai potrivit. Ei au cerut iniţial, când nu le-am aprobat Piaţa Victoriei, Piaţa Dacia. Le-am spus nu mi se pare normal să fie în Piaţa Dacia, acolo nici nu are vizibilitate, mergeţi în faţa Palatului Administrativ! Indiferent de cine protestează, eu aplic aceeaşi regulă. Mă raliez oricărei acţiuni de protejare a pădurilor României. Dar pe de altă parte trebuie să înţelegem nişte reguli. Nu suntem în anarhie unde oricine poate să meargă să protesteze unde vrea şi când vrea. Există o lege şi legea trebuie respectată. Cine nu o respectă, evident, suportă consecinţele. Eu îi îndemn şi pe aceşti protestatari să respecte legea. Jandarmeria nu este sub autoritatea primarului, dar presupun că e pusă în situaţia să se achite de misiunea pe care o are”, a mai spus primarul Timişoarei.

Robu a precizat că, cu excepţia revoluţionarilor – „care au un statut aparte” – nu va permite niciun protest în Piaţa Victoriei, deoarece nu este normal ca în acea zonă timişorenii să vadă jandarmi.

„E de dorit să avem conflicte în Timişoara? E normal să vedem în Piaţa Victoriei jandarmi, în loc să vedem copii alergând după porumbei, plimbându-se cu baloane în mână, să vedem persoane de diverse vârste relaxate? Am permis în Piaţa Victoriei proteste ale revoluţionarilor, pentru că ei au un statut mai aparte. În rest nu am organizat proteste în Piaţa Victoriei şi nici mitinguri de altă natură. Cererea de acum am aprobat-o pentru Palatul Administrativ. Îi rog, de la timişorean la timişorean, să nu facă necinste oraşului, creând o atmosferă tensionată în oaza de linişte pe care o avem, în Piaţa Victoriei. Să protesteze acolo unde e de protestat”, a concluzionat primarul.

Vă reamintim că sâmbătă, de la ora 16, este programat un protest împotriva defrişărilor ilegale. Organizatorii au cerut aprobare pentru Piaţa Victoriei, însă au primit doar în faţa Palatului Administrativ. Cu toate acestea, ei sunt decişi să ţină mitingul în locul anunţat iniţial, adică în Piaţa Victoriei, chiar dacă riscă să fie amendaţi de jandarmi.

Alte articole pe aceeași temă:

Un nou protest impotriva defrisarilor ilegale, la Timisoara22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor