Robotii se vor intrece la Timisoara la o noua editie a RoboTEC

De Marcel Hoster
2Comentarii
Robotii se vor intrece la Timisoara la o noua editie a RoboTEC
© foto: LigaAC
Roboţii creaţi de elevii şi studenţii cu abilităţi în domeniul IT se vor întrece din nou la Timişoara. În martie are loc o nouă ediţie a RoboTEC.

Concursul de roboţi organizat de Liga AC şi Universitatea Politehnica Timişoara, la care elevii şi studenţi cu talent se pot întrece cu creaţiile realizate, revine cu ediţia a treia. În acest an RoboTEC va avea loc între 24 şi 26 martie. RoboTEC (Robot Engineering Contest) este o competiţie de robotică şi inteligenţă artificială, la care participanţii au şansa de a-şi aprofunda cunoştinţele de programare, de a le pune în practică şi de a interacţiona cu alţi participanţi pasionaţi de domeniul IT.

Concurenţii trebuie să construiască un robot autonom, care va fi testat în cadrul uneia dintre cele cinci probe gândite de organizatori. Line Follower va fi o probă de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări un traseu, într-un timp cât mai scurt, fără erori. Una dintre cele mai spectaculoase probe este Mini-sumo & Mega-sumo, în cadrul acestora robotul trebuie să-şi împingă adversarul în afara unui ring circular, diferenţa dintre „concurenţi” fiind dimensiunea şi greutatea robotului. La The Maze robotul creat trebuie să găsească o cale de ieşire dintr-un labirint, robotul porneşte dintr-o celulă iniţială şi trebuie să găsească celula finală a unui labirint, într-un timp cât mai scurt. Ultima dintre probe, Freestyle, este o probă în care se va testa imaginaţia şi abilitatea echipelor de a construi un robot cu o funcţionalitate deosebită, pe care îl vor prezenta în faţa juriului, având la dispoziţie 5 minute.

În urma competiţiei, studenţii vor obţine diverse premii, vor dobândi experienţă şi îşi vor dezvolta capacitatea de aplicare a noţiunilor teoretice învăţate in şcoală.

În cadrul concursului, se pot înscrie echipe formate din 3 elevi/studenţi, cu posibilitatea de a fi însoţiţi de un cadru didactic, un mentor. Acestea pot participa la maxim două probe, cu acelaşi robot sau cu un robot diferit.

Înscrierile şi informaţii suplimentare se pot găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului. Data limită pentru înscrieri este 15 martie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor