River Deck, inchis de politistii locali din cauza zgomotului!

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
39Comentarii
River Deck, inchis de politistii locali din cauza zgomotului!
© Foto: Facebook/Riverdeck
Cunoscutul club River Deck din Timişoara a fost închis de poliţiştii locali după ce locatarii din zonă s-au plâns din cauza zgomotului. Şi alte cluburi cunoscute din municipiu riscă să ajungă în aceeaşi situaţie.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Timişoara, după ce a fost amendat de mai multe ori pentru muzica dată prea tare, clubul River Deck a fost închis, miercuri, pentru o lună.

Contactaţi de tion.ro, reprezentanţii River Deck nu au dorit să comenteze situaţia, însă au anunţat că în acest weekend clubul va fi închis.

Măsura vine la puţin timp după ce un alt club cunoscut din Timişoara, La Căpiţe, a fost închis de inspectorii ANAF. Poliţiştii locali susţin că, dacă nu ar fi fost închis de ANAF, La Căpiţe ar fi avut aceeaşi soartă, deoarece şi acolo au fost împărţite amenzi pentru tulburarea liniştii publice.

Mai mult, poliţiştii locali susţin că şi cunoscutul club Toniq ar putea fi închis, după ce a fost amendat de mai multe ori pentru diverse fapte. Ultima amendă a fost dată chiar în noaptea de joi spre vineri.

„Polițiștii locali au aplicat azi-noapte, în jurul orei 02.00, o sancțiune contravențională DJ-ului de la Clubul Toniq (societatea comercială Cerveza SRL), care își desfășoară activitatea în Parcul Justiției, deoarece a tulburat fără drept liniștea locuitorilor din zonă prin folosirea la intensitate mare a aparatelor muzicale. Cel în cauză a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu amendă de 200 lei. Clubul în cauză a mai fost sancționat în ultima perioadă de cinci ori, cu amenzi de 2.700 lei, pentru diverse fapte, atât pentru punctul de lucru din Parcul Justiției, cât și la punctul de lucru de pe strada Eugeniu de Savoya”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Ei au mai precizat că în cazul în care un club este amendat de două ori pentru tulburarea liniştii publice, poate fi închis, timp de o lună. Dacă administratorii nu respectă măsura, amenzile ating maximum prevăzut de lege.

Cinci firme închise de primărie

UPDATE. Primarul Nicolae Robu a anunţat, tot vineri, suspendarea activităţii, în cazul unui număr de cinci societăţi comerciale, printre care şi clubul River Deck şi terasa La Căpiţe, închisă deja oricum de ANAF, pentru nereguli de altă natură.

Motivul pentru care le-a închis primăria? Lipsa acordurilor pentru desfăşurarea exerciţiilor comerciale, deşi societăţile nu funcţionează de azi de ieri, şi tulburarea liniştii publice în cazul unora.

„Au fost închise cinci unităţi comerciale. Din punctul meu de vedere sunt unităţi comerciale care au funcţionat fără autorizaţie comercială, unele dintre ele au avut şi sesizări de tulburare a liniştii publice. Noi ducem o campanie în tot oraşul (…), deşi progresele sunt foarte mari, încă există foarte multe unităţi comerciale care funcţionează fără autorizaţie de funcţionare, fără acel acord pentru desfăşurarea exerciţiilor comerciale. Pe noi nu ne interesează cine sunt proprietarii, ce fel de activităţi comerciale fac, ne interesează respectarea legii”, a afirmat Robu.

Edilul spune că doar „întâmplarea face că o parte dintre aceste unităţi au avut şi sesizări că tulbură liniştea publică”.

Lista firmelor care s-au ales cu activitatea suspendată pe o perioadă de 30 de zile?

„Acestea sunt Sky Place SRL – River Deck, apoi este Brysel SRL-D – activităţi de întreţinere corporală, societatea Alina Food Enterprise SRL, societatea La Căpiţe Berărie SRL şi DUO Group Service SRL. Sunt închise de noi…”, a mai anunţat Robu.

Dispoziţiile de suspendare a activităţii, aplicate ca măsură complementară, sunt toate din 14 iulie 2015. Terasa La Căpiţe, de exemplu, era deja închisă, dar de către ANAF…

Cât despre muzica ce răsună noaptea de la cluburi, Robu spune că patronii trebuie să înţeleagă că trebuie să ia măsuri de izolare fonică, astfel încât să nu deranjeze pe nimeni, dar că legislaţia este deficitară, iar amenzile ce pot fi aplicate – mici.

Clubul Heaven, de exemplu, a încasat recent o amendă de 500 de lei de la Poliţia Locală pentru că i-a ţinut treji pe timişorenii de pe mai multe străzi.

Pe de altă parte, edilul se arată înţelegător şi cu cei care vor să se distreze în oraş peste vară.

„Atât au putut să dea amendă… Legislaţia este deficitară, noi putem să le dăm amenzi, să le şi închidem activitatea temporar, ei se duc în instanţă şi avem destule păţanii când au şi câştigat… Pe de altă parte, trebui să înţelegem că Timişoara nu este un campus monastiresc, am mai spus asta. Eu am făcut verificări personal, nu-i chiar aşa cu gălăgia. Poate mergem odată într-o misiune de noapte, dincolo de reclamaţii. Noi vrem ca cetăţenii Timişoarei, tinerii şi mai puţin tinerii, să se poată simţi bine, mai ales în perioada de vară. Această ofertă de agrement, de petrecere a timpului liber, trebuie făcută în condiţii de respectare a legislaţiei, fără deranjarea celorlalţi cetăţeni…”, a conchis Robu.

 

Alte articole pe aceeași temă:

Inspectorii ANAF au descins La capite si au inchis terasa! Patronii bat obrazul clientilor

Inca doua amenzi pentru Heaven, pentru publicitate ilegala39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor