Retragere cu torte de Ziua Eroilor, la Timisoara

De Adrian Panduru
Retragere cu torte de Ziua Eroilor, la Timisoara
© TION: Retragere cu torte de Ziua Eroilor, la Timisoara
La Timişoara se marchează, joi, Ziua Eroilor. În urbea de pe Bega vor avea loc mai multe manifestări cu ocazia acestei zile, acţiuni care se vor încheia cu deja tradiţionala retragere cu torţe.

Militarii vor mărşălui prin oraş, cu torţele. Retragerea cu torţe va avea loc joi, începând de la ora 21,30, pe traseul: Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din cimitirul Calea Lipovei – Piața Mărăști – Piața Victoriei – Parcul Central – Monumentul Ostașului Român – Catedrala Mitropolitană – Piața Victoriei – str. Alba Iulia – Piața Libertății.

Ziua de 21 mai începe cu depunere de coroane şi ceremonial militar – religios la Monumentul Eroilor, amplasat în cazarma unității militare din strada Chișodei nr. 125, începând cu ora 9, urmat, la ora 12, de un ceremonial militar-religios la Monumentul Crucificării (în fața Catedralei Mitropolitane), ora 14 – Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 (cimitirul din Calea Lipovei) – ceremonial militar – religios și depunere de coroane, iar la ora 14,30 – Monumentul Eroilor români din I și al II-lea război mondial, Monumentele eroilor sovietici, sârbi, germani, francezi – ceremonial militar – religios și depunere de coroane.

De Ziua Eroilor în România sunt comemoraţi cei care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca această zi a eroilor să se desfăţoare în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. Această dată a fost stabilită şi ca urmare a Tratatului de la Versailles, unde țările beligerante s-au obligat la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !