Retim, inca 13 amenzi de la Politia Locala. Sanctiuni totale de aproape 16.000 de euro

De Roxana Deaconescu
5Comentarii
Retim, inca 13 amenzi de la Politia Locala. Sanctiuni totale de aproape 16.000 de euro
© Foto: Poliția Locală Timișoara
Societatea de salubritate a orașului a mai primit 13 amenzi de la Poliția Locală, în valoare de 28.500 de lei, pentru că nu a adunat gunoaiele la timp de pe străzi. S-au dat și amenzi pentru că nu au fost respectate graficele curățeniei de primăvară, Retim primind, în total, amenzi de 73.500 de lei, adică aproximativ 16.000 de euro.

După atacul lansat de primarul Nicolae Robu la adresa Retim, polițiștii locali au redescoperit Regulamentul Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timișoara, așa că au început să sancționeze societatea care ar trebui să facă lună și bec în capitala Banatului. În urmă cu cinci zile, Retim a primit 19 amenzi de la Poliția Locală, în valoare de 45.000 de lei.

Polițiștii locali au continuat controalele și au mai dat încă 13 amenzi societății, în valoare de 28.500 de lei. Astfel, Retim a primit, în total, amenzi de 73.500 de lei de la Poliția Locală.

„După primele 19 sancțiuni aplicate în urmă cu o săptămână, în valoare de 45.000 lei, în aceste zile au fost încheiate alte 13 procese-verbale de constatare a contravenției în valoare totală de 28.500 lei. Opt dintre acestea au fost aplicate conform HCL 143/2016 privind modificarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare, pentru necolectarea reziduurilor stradale rezultate din măturarea străzilor”, transmit oamenii legii.

Muncitorii Retim au găsit gunoaie care ar fi trebuit ridicate pe străzi precum Splaiul Nistrului, Simion Bărnuțiu, Renașterii, M. Kogălniceanu, Timiș, Liege, Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Lorena.

Polițiștii locali spun că alte cinci procese-verbale de constatare a contravenției au fost încheiate conform HCL 371/2007 modificată pentru nerespectarea frecvenței lucrărilor prevăzute în graficele de salubrizare stradală, în urma campaniei de curățenie de primăvară.

„Astfel de probleme au fost constatate pe străzile Timotei Cipariu, Al. Odobescu, Aluniș, C. Porumbescu, W. Shakespeare. În ambele încălcări legislative sancțiunile aplicate au fost cele maxime. Poliția Locală va continua să monitorizeze activitatea desfășurată de societatea de salubrizare a orașului pentru ca aceasta să-și respecte îndatoririle prevăzute de legislația în vigoare, atrăgând totodată atenția și cetățenilor, asociațiilor de proprietari și societăților comerciale că, la rândul lor, sunt obligate să mențină curățenia în împrejurimile caselor, curților, blocurilor de locuințe și sediilor pe care le folosesc. De asemenea, se aplică în continuare sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse abandonând deșeuri pe domeniul public”, spun polițiștii locali.

Oameii legii fac apel la timișoreni să îi sprijine și să sune la 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro în cazul în care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public.

Articole pe aceeași temă

Retim, amendata de 19 ori de Politia Locala Timisoara5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor