Retim a anuntat graficele de colectare a deseurilor in cadrul curateniei de toamna

De A.S.
1Comentariu
Retim a anuntat graficele de colectare a deseurilor in cadrul curateniei de toamna
La Timișoara se pregătește curățenia generală de toamnă. Dacă vreţi să vă debarasaţi de lucrurile de care nu mai aveţi nevoie prin casă este ocazia perfectă. Reprezentanții Retim au anunțat deja graficele după care vor colecta de la populație deșeurile, de la mijlocul lunii octombrie.

Campania de curăţenie generală de toamnă se va desfăşură în două etape: prima este programată în perioada 14-20 octombrie, în cartierele din partea de nord a Timișoarei față de canalul Bega, iar cea de-a doua din 21 până în 29 octombrie, în zona de sud a oraşului.

Angajații Retim vor colecta numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţarea arborilor de pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

Autorităţile locale atrag atenţia că este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a deşeurilor mai devreme de o zi faţă de data în care este programată colectarea pe strada pe care locuiți sau după ziua în care este programată colectarea.

„Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice”, precizează reprezentanţii municipalităţii.

În cadrul curăţeniei de toamnă este interzisă depozitarea pe domeniul public a deşeurilor rezultate din amenajări interioare sau alte lucrări de construcţii şi salubrizare – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte. Aceste materiale nu vor fi colectate de către angajații societății de salubrizare.

Timișorenii care nu se conformează riscă sancţiuni. Amenzile sunt de la 500 la 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Deşeurile rezultate din reparaţii şi amenajări interioare în cantităţi de sub 1 metru cub şi echipamentele electrice şi electronice se preiau gratuit de la populaţie la patru puncte de colectare din oraş: pe Aleea Avram Imbroane nr. 70, pe Calea Torontalului nr. 94, pe strada Energiei nr. 3 şi pe Calea Moşniţei nr. 2. Aceste puncte de colectare sunt deschise de luni până sâmbătă între orele 08:00-20:00, iar la predarea deşeurilor trebuie prezentat un act de identitate.

Puteți consulta, pe www.tion.ro, graficele de colectare a deşeurilor anunțate de Retim.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor