Reincepe lupta cu ciorile la Timisoara: au aparut cuiburi si in zona stadionului!

De A.S.
7Comentarii
Reincepe lupta cu ciorile la Timisoara: au aparut cuiburi si in zona stadionului!
© Poza trimisa de cititor.
Chiar dacă oficialii Primăriei Timişoara anunţau victorioşi, la finele anului trecut, că lupta cu ciorile care şi-au făcut cuiburi în centrul oraşului s-a încheiat şi că au reuşit să biruie înaripatele, războiul nu este încă gata. Păsările şi-au refăcut cuiburile în parcul Catedralei, iar cititorii ne-au sesizat că au apărut ciori şi în zona Stadionului „Dan Păltinişanu”.

„În zona Stadion, în plopii de lângă intrarea principală a Liceului Sportiv Banatul, au apărut în ultima perioadă tot mai multe cuiburi de ciori (16-17 până în prezent). Asta într-un interval de o lună. Având în vedere că în zonă sunt numeroşi plopi, ne e teamă ca această zonă să nu devină un alt Parc al Catedralei, de unde acestea au fost alungate. Sunt foarte gălăgioase şi rup crengi din copaci ca să-şi facă noi cuiburi. Am ataşat şi o poză unde se pot vedea aceste cuiburi care n-au existat ani de zile în această zonă”, ne-a scris recent un cititor, care a dorit ca prin intermediul nostru să sesizeze autorităţile locale cu privire la apariţia ciorilor.

Viceprimarul Dan Diaconu spune că nu a ştiut despre problema din zona stadionului, dar că, dacă sesizarea se confirmă, se va interveni şi acolo.

„În parcul Catedralei situaţia a fost rezolvată în cursul anului trecut prin distrugerea cuiburilor şi prin instalarea unui aparat care imită sunetele păsărilor de pradă. Distrugerea cuiburilor s-a realizat şi în cursul acestei primăveri, în ultimele săptămâni, în parcul Catedralei şi sper să nu mai avem problema ciorilor, în cursul acestui an, în parc. Despre situaţia de la stadion nu aveam cunoştinţă până în momentul de faţă, dar putem să operăm în acelaşi fel şi în zona respectivă dacă situaţia este alarmantă. Până în momentul de faţă nu am primit alte sesizări, dar nici nu cred că este încă sezon. Dacă se confirmă situaţia şi dacă există cuiburi şi la stadion vom interveni şi acolo”, ne-a declarat Diaconu.

Autorităţile locale au intervenit din nou şi în parcul Catedralei în ultimele săptămâni, pentru a nu mai ajunge în situaţia din anii trecuţi.

„Şi-au refăcut cuiburile şi acum le dăm jos pentru că încep să depună ouăle. Dacă le dărâmi nu vor mai avea unde cuibări. Avem şi acel sistem care imită sunetele păsărilor de pradă, vom pune şi panouri fotovoltaice pentru ca sistemul să fie funcţional permanent. Vom verifica şi situaţia din zona stadionului”, a explicat şeful Direcţiei de Mediu a primăriei, Adrian Bere.

Îndepărtarea ciorilor din centrul oraşului, din parcul Catedralei Mitropolitane, a fost una dintre preocupările conducerii Primăriei Timişoara în toamna anului trecut.

Viceprimarul Traian Stoia a propus, întâi, organizarea de partide de vânătoare pentru a rări numărul ciorilor, pentru că fac mizerie şi gălăgie.

Primarul Nicolae Robu a venit apoi cu o altă idee: să se producă sunete care simulează împuşcarea pentru alungarea lor. Edilul a prezentat public şi o sugestie pe care a primit-o, de a cumpăra… anticoncepţionale pentru ciori, care să fie puse în hrană. După ce s-a chinuit câteva zile să explice că n-a fost ideea lui, Robu a expus o altă posibilă „soluţie”: izgonirea înaripatelor prin organizarea de focuri de artificii la o înălţime mică. În cele din urmă, au dat rezultate distrugerea cuiburilor şi dispozitivele care imită sunetele produse de păsările de pradă.

Articole pe aceeași temă:

Razboiul cu ciorile din centrul Timisoarei s-a incheiat fara anticonceptionale si artificii

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor