Raul, un copil de 11 ani din Timisoara, are nevoie de ajutor pentru a fi operat in Turcia

De Adrian Panduru
2Comentarii
Raul, un copil de 11 ani din Timisoara, are nevoie de ajutor pentru a fi operat in Turcia
Raul, un copil de 11 ani din Timișoara, luptă în continuare cu boala, alături de mama sa. Are nevoie de ajutor, dar, din păcate, nimeni nu-i întinde o mână. Acum, mama lui Raul se luptă pentru ca fiul ei să aibă o viață cât de cât normală. Are nevoie de o operație la o clinică din Turcia, dar familia nu mai are banii necesari. Dumneavoastră îi puteți ajuta…

Operația îl poate salva pe Raul, îi poate reda speranța de a merge, chiar dacă situația lui este destul de complicată. Și gravă. Mama sa este alături de el, și-a vândut casa, a vândut tot ce avea, numai pentru ca Raul, copilul care nu vrea să se mai despartă de ea, să poată avea o viață normală, să-l vadă sănătos. Acum, resursele materiale ale familiei s-au terminat, iar dumneavoastră puteți interveni pentru a face această dramă mai ușor suportabilă…

În Turcia, medicii o să îl opereze pe Raul pentru a putea merge. O să i se ia două oase din șold și o să i se atașeze la oasele lui. Două luni de zile va sta în ghips. Este vorba de microchirurgie. Operația costă 15.000 de euro, dar medicii i-au transmis femeii să aibă pregătiți 20.000 de euro. Raul suferă de retard profund.

Cum a început totul? Raul, la un an și două luni, a fost martorul unei scene care l-a marcat – a asistat la un preinfarct al mamei sale, care a căzut lângă el. Atunci, a întins mâna după mama sa căzută în urma atacului. Din acel moment nu s-a mai dezlipit de femeie. A fost momentul în care Raul s-a transformat complet și a devenit un copil care nu știe să mănânce singur, care nu merge la baie singur, care face apnee în somn (creierul nu mai transmite plămânului să îndeplinească funcția respiratorie), care are probleme serioase la mers, un copil care, din momentul în care a crezut că și-a pierdut mama, nu se mai dezlipește de ea. Mama: Radinca, din Timișoara, o luptătoare. Luptă pentru copilul ei. A avut mult, și-a vândut tot. A avut firme, a ajutat oameni, biserici… a primit înapoi nepăsare și ridicări de umeri. Nu a cerut nimic la nimeni, dar nimeni nu s-a oferit să sară în ajutorul ei, deși femeia a făcut mult bine. A mers înainte. A vândut casa, a vândut tot ce a putut, pentru a investi în tratamentul și investigațiile lui Raul. O clinică din Turcia, aceeași unde a fost operată și Andreea Marin, i-a oferit o șansă lui Raul de a merge, prin intermediul unei operații. Radinca se duce cu băiatul ei la terapie în Constanța, face totul pentru ca băiatul să meargă, să fie mai bine… băiatul pentru care a renunțat și va renunța la atâtea.

Radinca-raul-2

„Pare un copil normal, totuși el este cu retard profund, el este cu Pampers, în mai are 12 ani, nu mănâncă singur. Am cheltuit o grămadă de bani, terapii peste terapii, am hotărât: gata, vindem casa. Soțul meu este bugetar, trăiam din salariul lui, am vândut tot, am fost în Israel, la doctori, la mănăstiri, am analize de 2.000 – 3.000 de euro pentru el. Ni s-au dat tot felul de tratamente, la un moment-dat mi s-a spus chiar că este infestat cu mercur, tot felul de tratamente, diete. Am fost la doctori în țară și în străinătate, la mulți. Acum trei ani și jumătate am lipsit trei zile de acasă, am avut de dat examene la Arad, soțul îl culca pe copil. În ultima zi, soțul mi-a zis: toată ziua a plâns, tot striga: mama, mama, mama. Dimineața când m-am ridicat din pat de lângă el m-a prins de mână, a început să plângă, s-a lipit de mine ca un timbru. Imediat am plecat la Viena, iar cei de la Viena au spus că șocul emoțional pe care l-a avut (în momentul infarctului el era cu mânuța întinsă, când eu am căzut) a fost cauza regresului. De atunci a regresat, nu a mai vrut să mănânce, nu se mai îmbracă singur. Retardul este atât de mare… el nu știe să țină o lingură în mână. Atunci, a fost afectat și mersul”, spune mama lui Raul, Radinca.

Medicii au spus că este o tulburare dezintegrativă a copilăriei. Mamei i s-a spus că trebuie neapărat operat. Femeia s-a dus cu băiatul la Constanța, la terapie, a ajuns în Turcia, la clinica unde a fost operată Andreea Marin. Medicii de acolo au făcut un RMN ultraperformant și i s-a spus că este vorba despre tulburare dezintegrativă pe partea neurologică.

„Medicii din Turcia mi-au spus că trebuie operat la călcâi. Dacă va ajunge în faza de a nu putea călca pe picioare, recuperarea va fi mult mai grea. În Turcia, o să i se ia două oase din șold și o să i se atașeze la oasele lui”, spune mama lui Raul.

Operația costă 15.000 de euro, dar medicii i-au transmis femeii să aibă pregătiți 20.000 de euro. Îl puteți ajuta pe Raul printr-o donație în următorul cont:

BANCA COMERCIALA ROMÂNĂ, pe numele Mitroi Radinca RO16RNCB0249049397260001 și euro RO90RNCB0719049397260001.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor