PSD Timisoara doreste excluderea lui Stoia din partid. Se asteapta decizia organizatiei judetene

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
2Comentarii
PSD Timisoara doreste excluderea lui Stoia din partid. Se asteapta decizia organizatiei judetene
© TION: PSD Timisoara doreste excluderea lui Stoia din partid
Membrii biroului municipal PSD Timișoara au decis, luni, excluderea lui Traian Stoia din partid, după ce acesta a dat votul decisiv pentru aprobarea bugetului Timișoarei pe anul 2016, deși consilierii locali social-democrați luaseră decizia de a nu aproba acest proiect.

Luni la prânz, președintele interimar PSD Timișoara a convocat o ședință de urgență a biroului de conducere. Ședința vine ca urmare a demisiilor prezentate de fostul președinte al social-democraților timișoreni, Sebastian Răducanu și de liderul consilierilor locali PSD, Alfred Simonis. Cei doi au decis să își prezinte demisiile de onoare după ce viceprimarul PSD al Timișoarei, Traian Stoia, a votat bugetul propus de executivul primăriei, deși consilierii PSD hotărâseră să nu îl aprobe din mai multe motive, spun ei, legate în special de lipsa de transparență, dar și financiare și legislative.

În urma ședinței de luni, PSD Timișoara a decis excluderea din partid a lui Traian Stoia, a anunțat președintele interimar al organizației, Florin Bîrsășteanu.

„Unul din consilierii noștri, consilierul Traian Stoia, cu calitatea de viceprimar, a votat împotriva hotărârii pe care a luat-o biroul municipal și consilierii noștri, astfel încât s-a situat în afara hotărârii partidului, încălcând grav disciplina de partid. Drept urmare, președintele ales al organizației municipale, domnul Sebastian Răducanu a considerat că e de datoria dânsului să facă o mișcare politică, și-a dat o demisie de onoare, urmată de demisia din funcția de lider de grup a domnului Simonis. În asemenea situație, Biroul Permanent Județean a convocat de urgență membrii, sâmbătă după-amiaza, și am fost însărcinat să preiau interimar funcția de președinte al organizației municipale. Din această postură, am convocat astăzi (luni – n.r.), la ora 12, biroul municipal. Am avut pe ordinea de zi un singur punct, discutarea în birou a situației create prin indisciplina de partid apărută în acest caz. Membrii consiliului local și-au spus punctul de vedere și au propus excluderea domnului consilier Traian Stoia din calitatea de membru de partid”, a afirmat Bîrsășteanu.

El a precizat că decizia Biroului Municipal PSD Timișoara va fi trimisă spre validare Biroului Permanent Județean al PSD Timiș, deoarece Stoia deține și o funcție de vicepreședinte de partid la nivel județean.

„Noi vom trimite această propunere spre validare către biroul județean, singurul abilitat conform statutului să valideze această propunere, întrucât domnul Stoia are o funcție și în BPJ”, a mai spus Bîrsășteanu.

El a mai anunțat și că funcția de lider de grup al consilierilor locali PSD Timișoara, rămasă vacantă în urma demisiei înaintate de Alfred Simonis, va fi preluată de Daniel Idolu.

Decizia biroului municipal a fost unanimă. Dacă aceasta va fi validată de BPJ al PSD Timiș, Stoia își va pierde calitatea de consilier local și, implicit, și cea de viceprimar.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor