PSD nu renunta la viceprimarul Traian Stoia, primarul Nicolae Robu asteapta inca retractari

De A.S.
Reactualizat la:
PSD nu renunta la viceprimarul Traian Stoia, primarul Nicolae Robu asteapta inca retractari
Dacă o scurtă perioadă a fost liniște la vârful Primăriei Timișoara, acum primarul PNL Nicolae Robu și viceprimarul PSD Traian Stoia au început din nou să se înțepe reciproc. Totul a plecat de la afirmațiile denigratoare la adresa lui Robu pe care ar fi trebuit să le retracteze Stoia, conform celor stabilite în USL. Viceprimarul a vorbit, joi, despre buna comunicare pe care o are mai nou cu primarul, dar n-a părut să aibă nimic a retracta, ba chiar a făcut unele aluzii de care Robu s-a simțit atacat. Şi liberalul a reacţionat din nou.

Viceprimarul Traian Stoia a ieșit, joi, într-o conferință de presă pentru a spune cât de bine coabitează în prezent cu primarul Nicolae Robu la Primăria Timișoara, dar de retractat ceva, n-a prea fost vorba.

„Relaţia pe care o avem de o lună de zile eu o caracterizez ca foarte corectă şi sunt bucuros să vă spun că domnul Robu a manifestat o mare preocupare de a comunica direct cu mine (…) Dânsul a fost de acord să participe alături de mine la campania de stabilire a unor îndreptări de situaţii absolut ilegale. N-am crezut niciodată că domnul Robu va fi de acord să participe la această campanie. Iată, minunea s-a întâmplat! De câteva săptămâni e foarte interesat de ce s-a întâmplat în trecut în Timişoara”, a afirmat Stoia. Vicele a făcut și unele aluzii la unul dintre consilierii personali ai primarului, Sanda Greblă, acuzând faptul că până acum n-ar fi avut o comunicare directă cu Robu, ci prin intermediari.

Primarul Nicolae Robu s-a declarat uimit de afirmațiile lui Stoia și i-a amintit acestuia că obligația sa numărul 1, stabilită de conducerea USL Timiș, este să retracteze în termeni neambigui, printr-un comunicat de presă, tot ce a spus denigrator la adresa sa. Apropo de comunicarea directă pe care o au cei doi, Robu i-a transmis mai multe lucruri lui Stoia printr-un comunicat de presă. I-a transmis viceprimarului PSD că obligaţia privind retractarea afirmaţiilor „nu este substituibilă prin nimic”, trebuie onorată ca atare şi ar fi trebuit să fie deja onorată. Liberalul a venit apoi cu câteva clarificări legate de anchete şi patrimoniul oraşului.

„Domnul viceprimar Stoia pare a nu înţelege nici acum că, în orice se întâmplă în primărie, dânsul este alături de mine şi nu eu alături de dânsul! Exprimarea de astăzi (!!!): <<Ei, uite, minunea s-a întâmplat>> cu privire la implicarea mea în lupta pentru apărarea patrimoniului municipiului Timișoara este total deplasată și în niciun caz nu va face bine relațiilor noastre. Eu am acționat întotdeauna de când sunt primar numai şi numai în interesul municipiului Timişoara şi al timişorenilor, neavând nevoie de vreun imbold din partea domnului viceprimar sau a altcuiva, dar am făcut-o discret, prin demersuri oficiale, instituţionale (…) În cazul domnului viceprimar Stoia există, însă, câteva situaţii care se impun a fi clarificate. Eu am făcut, demult, din proprie iniţiativă, solicitare scrisă, atât către Poliţie, cât şi către Parchet, să investigheze toate situaţiile dubioase de transfer de proprietate publică spre zona privată, respectiv de acumulare masivă de proprietăţi foste publice”, afirmă Robu. La final, primarul spune că încă aşteaptă din partea viceprimarului „gestul remediativ cu care este dator, în termeni neambigui, printr-un comunicat de presă”.

Trebuie spus că între timp a apărut şi un comunicat de presă de la PSD Timiş, semnat de liderul organizaţiei judeţene, Titu Bojin, şi de vicele Traian Stoia. În acest comunicat se precizează că „liderii PSD Timiş şi-au exprimat din nou susţinerea totală faţă de viceprimarul Traian Stoia”, considerând că activitatea sa a fost una foarte bună.

„De asemenea, viceprimarul Traian Stoia ţine să precizeze că are o relaţie de colaborare foarte bună cu primarul Nicolae Robu şi că au deschis canale de comunicare care au rezolvat problemele din trecut, toată activitatea fiind concentrată pe bunul mers al oraşului şi al cetăţenilor Timişoarei. Având în vedere înţelegerea semnată de conducerea USL, se retractează eventualele expresii care pot aduce prejudicii de imagine părţilor”, se mai arată în comunicatul celor doi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor