Protectia Copilului: Prezenta copiilor la proteste poate fi sanctionata. Fara reclamatii in Timis

De Adrian Panduru
76Comentarii
Protectia Copilului: Prezenta copiilor la proteste poate fi sanctionata. Fara reclamatii in Timis
© Foto: arhiva
Copiii au fost și sunt în continuare o prezență remarcată la protestele din ultima perioadă. Ba mai mult, în Timișoara a avut loc și un protest al părinților, însoțiți de copii, la o oră mai accesibilă pentru cei mici, în miezul zilei. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție le transmite părinților că cei mici nu pot fi folosiți sau expuși în scopul de a influența deciziile autorităților publice. Se strâng date cu privire la sesizările primite în acest sens, anonime sau nu.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) strânge date din teritoriu legate de prezența copiilor la proteste, deoarece a primit mai multe sesizări anonime cu privire la acest lucru.

Conform reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în cel mai vestic județ al țării nu s-a depus nicio sesizare cu privire la acest aspect.

ANPDCA consideră că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care și le asumă adulții, fie ei și părinți, prin participarea la acțiunile ce le întreprind în exercitarea acestui drept.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție precizează că potrivit prevederilor art. 27 alin. (4) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare ”copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice”, iar nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție, care se sancționează potrivit legislației în vigoare, cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

„Convinși fiind că pentru fiecare dintre noi, a fi părinte este cel mai valoros dar pe care l-am primit de la viață, ne exprimăm speranța că atenția și grija pentru copiii noștri va prevala în toate acțiunile viitoare pe care adulții le vor întreprinde, în exercitarea oricăruia dintre drepturile care le sunt conferite adulților prin Constituție”, transmit cei de la Protecția Copilului.

 76Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor