Profesorii evaluatori din Timis care nu au corectat riguros lucrarile la BAC, risca sa fie exlusi din invatamant

De Marcela Sferlea
Unii profesorii care au corectat lucrarile de la BAC risca sa fie exclusi din invatamant
Unii profesorii care au corectat lucrarile de la BAC risca sa fie exclusi din invatamant
Profesorii care au corectat lucrările de la BAC, iar după contestaţie lucrarea a primit o notă mai mare sau mai mică cu peste 1,5 puncte, riscă să fie excluşi din învăţământ. În aceste zile o comisie de cercetare de la Inspectoratul Şcolar Timiş face o ancheta pentru a stabili cu exactitate dacă se justifică diferenţa extrem de mare a notei şi în ce fel vor fi sancţionaţi profesorii evaluatori.

În judeţul Timiş, după contestaţiile depuse de elevi la examenul de bacalaureat 22 de lucrări au primit o notă mai mare între 1,5 şi 2 puncte şi încă una mai mică cu 1,5 puncte.

Cele mai multe diferenţe au existat la limba română unde 19 lucrări au primit note mai mari cu 1,5 puncte. Alte diferenţe au mai existat la filosofie, geografie şi biologie. “În aceste cazuri se face o comisie de cercetare. Profesorii riscă fie să fie sancţionaţi, de la o observaţie scrisă până la desfacerea contractului de muncă”, ne-a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

Tot în urma contestaţiilor cel puţin 4 elevi declaraţi admişi au picat examenul de bacalaureat. Aceştia au cerut să îşi vadă lucrările de la BAC, însă nota finala a lor va rămâne cea de după contestaţii.

În judeţul Timiş au fost depuse peste 2000 de contestaţii din care aproximativ 1300 au rămas cu aceaşi notă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş mai susţin că şi bacalaureatul din toamnă va avea loc în aceleaşi condiţii, iar elevii vor fi supravegheaţi cu camere video, chiar dacă Ministerul Învăţământului nu va solicita această măsură.

Contestatii la BAC in Timis. Au fost modificate peste 700 de note

Dezastrul de la Bac se reflecta asupra universitatilor din Timisoara

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !