Probleme la Clinica de Balneologie din Timisoara, revendicata in instanta

De B.A.M.
3Comentarii
Probleme la Clinica de Balneologie din Timisoara, revendicata in instanta
Probleme la Clinica de Balneologie din Timisoara, revendicata in instanta
Clinica de Balneologie din Timişoara se află  într-o stare avansată de degradare, iar echipamentele sunt învechite. Nici ministerul şi nici primăria nu pot face investiţii în această secţie a Spitalului Municipal din cauză că imobilul în care îşi desfăşoară activitatea este revendicat în instanţă.

Problema Clinicii de Balneologie din Timişoara nu este una nouă, însă a fost readusă în discuţie, joi, la o şedinţă a Comitetului consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, care a avut loc la Prefectura Timiş. Pensionarii din oraş au atras atenţia că, deşi Timişoara stă pe un izvor de apă termală, Clinica de Balneologie nu poate oferi servicii complete din cauza stării de degradare a imobilului şi a echipamentelor învechite. În această situaţie s-a ajuns după ce clădirile în care funcţionează această secţie au fost revendicate în instanţă, procesul fiind pe rol. În lipsa tratamentelor adecvate, pensionarii nu au altă soluţie decât să se ducă la Băile Calacea sau la Buziaş, la clinici private.

„Clădirea depinde de hotărârea Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procesul este la Bucureşti. În funcţie de verdictul, respectiv de investiţiile statului – a celor guvernamentale şi a celor locale – se poate reamenaja clădirea. Legea interzice, la ora actuala, ca banii statului să intre într-o clădire revendicată. Sau, poate până atunci se găseşte un sediu nou, unde putem să ne mutăm în condiţii mult mai bune decât cele de astăzi”, a spus şeful Clinicii de Balneologie, Dan Nemeş.

Problema este cunoscută şi de conducerea Spitalului Municipal, care a cerut ajutorul statului pentru rezolvarea ei.

„Problemele ridicate în cadrul acestei secţii sunt complexe. Există în acest moment o serie de procese care grevează cele două clădiri în care se desfăşoară activitatea Secţiei de Balneo-fizio-terapie. În mod evident aşteptăm un verdict final al justiţiei legat de proprietatea acestor clădiri. Pe de altă parte, cele două clădiri şi întreaga infrastructură necesită investiţii semnificative, investiţii care trebuie făcute de către autorităţile de stat şi nu sunt în putinţa spitalului nostru”, a spus şi directorul Spitalului Municipal din Timişoara, Octavian Mazilu.

Pe de altă parte, Mazilu are şi o veste bună pentru timişorenii în vârstă. În toamnă se va deschide o secţie de Geriatrie, în incinta fostei Policlinici 3, de pe strada Sf. Rozalia. 

„Suntem foarte aproape să demarăm activitatea compartimentului de geriatrie medicală, un compartiment adresat persoanelor în vârstă. Este un proiect mai vechi al Timişoarei, la care s-au implicat Primăria Timişoara, Prefectura Timiş, asociaţiile vârstnicilor şi, nu în ultimul rând, noi, spitalul. (…) Vorbim de un compartiment modern amenajat şi unde noi sperăm să oferim servicii de calitate persoanelor de vârsta a treia. (…) Noi dorim să intrăm în relaţii contractuale cu Casa Judeţean de Asigurări şi vom oferi servicii medicale gratuite în limita fondurilor care vor fi dedicate pentru acest lucru”, a precizat Mazilu.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor