Probleme de ani de zile tratate cu ignoranta de autoritatile din Timisoara

De Marcela Sferlea
Probleme de ani de zile tratate cu ignoranta de autoritatile din Timisoara
Piaţa din zona Girocului a devenit „acasă” pentru oameni fără adăpost, câinii comunitari circulă în voie pe străzi, străzile sunt pline de gropi, unele nici măcar nu sunt iluminate, nici urmă de speranţă pentru şoferi să îşi parcheze maşina. Sunt numai câteva dintre problemele cu care se confruntă de ani de zile oamenii din zona Giorcului din Timişoara şi la care autorităţile par că nu găsesc niciun fel de soluţie.

Toate aceste probelme au fost ridicate de oamenii din zonă, joi seara, la o întrunire a Consiliului de Cartier Calea Martirilor. „Drumul de pe strada Cosminului este plin de gropi. Anul trecut am făcut o sesizare. Mi s-a răspuns că nu există fonduri. De şase ani nu s-a făcut nimic. Nici măcar becul nu funcţionează. Noaptea îţi este frică să mergi singur pe stradă pentru că becurile se sting şi se aprind. Avem probleme şi cu canalizarea. Miroase foarte urât în baie”, a spus una dintre persoanele care locuiesc în zonă, Violeta Dumbrăveanu.

O altă problemă care pare că nu are soluţionare este cea a oamenilor străzii. „În zonă ar trebui să fie mai multe patrule de poliţie locală. Oamenii străzii sunt peste tot. Aici cel puţin 15 oamenii fără adăpost stau în piaţă. Nimeni nu le zice nimic. Mai avem o problemă şi cu câinii. Sunt vreo opt care latră şi aleargă după oameni”, a sesizat un alt cetăţean, Vasile Boancă.

O altă problemă pe care au menţionat-o cei mai mulţi dintre oamenii prezenţi este lipsa parcărilor. „Parcările sunt o problemă, se blochează colţul străzii şi trebuie să trecem pe interzis”, a spus Mircea Beleiu. Oamenii au mai spus că îşi doresc ca parcul din zonă să fie reabilitat pentru a putea merge acolo să se relaxeze în timpul liber şi să joace şah. În cadrul Consiliului Consultativ de Cartier oamenii au fost îndrumaţi către instituţiile care ar putea să le soluţioneze problemele.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !