Probleme cu reabilitarea cladirii Liceului Grigore Moisil de pe strada Gheorghe Doja

De A.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Probleme cu reabilitarea cladirii Liceului Grigore Moisil de pe strada Gheorghe Doja
© TION: Probleme cu reabilitarea cladirii Liceului Grigore Moisil de pe strada Gheorghe Doja
Cursurile într-un singur schimb, doar de dimineaţă, rămân în continuare un vis greu de realizat. Oficialii Primăriei Timişoara anunţă că lucrările de reabilitare a clădirii Liceului Grigore Moisil de pe strada Gheorghe Doja, unde ar fi urmat să fie date în folosinţă noi spaţii de învăţământ din această toamnă, au fost sistate pentru reproiectare. În aceste condiţii, autorităţile nu pot garanta că vor putea fi finalizate până să înceapă şcoala.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, în primăvară, începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe strada Gheorghe Doja, din zona Pieţei Bălcescu, elevii de la Liceul „Grigore Moisil” urmând să beneficieze de aproape 20 de noi săli de clasă, o sală de sport şi una multimedia. Asta ar fi însemnat ca elevii să poată merge la cursuri doar de dimineaţă din noul an şcolar, pentru că unii dintre ei ar fi urmat să studieze în acel imobil.

„A fost semnat contractul de execuţie pentru reabilitarea imobilului de pe strada Gheorghe Doja nr. 27-29, în care vor fi amenajate spaţii noi pentru procesul educaţional. Astfel, elevii de la Liceul „Grigore Moisil” şi Şcoala Generală 22 vor putea să înveţe în condiţii mai bune din această toamnă, iar de la începutul anului şcolar 2014-2015, parte din promisiunea ca şcoala să se desfăşoare doar de dimineaţă în Timişoara, permite acestui liceu ca toate cursurile să se desfăşoare într-un singur schimb”, declara, la începutul lunii martie, viceprimarul Dan Diaconu.

Termenul asumat pentru execuţia lucrărilor a fost de 9 luni, iar valoarea investiţiei de 1.950.000 de lei, potrivit autorităţilor locale.

Oficialii primăriei spun însă că a fost necesară întreruperea lucrărilor, pentru că, fiind o clădire istorică, au apărut diverse probleme, situaţii neprevăzute, după ce a început şantierul.

Diaconu dă asigurări că lucrările vor fi totuşi finalizate în cursul acestui an.

„Au fost executate lucrări de consolidare, de turnare a plăcii de beton şi lucrări la subsol. Din păcate, pentru două săptămâni a trebuit să întrerupem lucrările pentru unele elemente de reproiectare care au apărut odată cu decopertarea diverselor elemente. Sunt detalii de execuţie la nivelul consolidării unor stâlpi, la nivelul subsolului din partea stângă a clădirii şi a peretelui dinspre curte, care era susţinut de nişte grinzi de lemn nu tocmai conforme. Avea termen de execuţie luna noiembrie. Va fi gata anul acesta, dar nu pot să promit că în 15 septembrie, pentru că e o casă foarte foarte veche, în care am întâlnit diverse probleme după ce am început şantierul. Mult mai multe decât ne aşteptam. Cu siguranţă o vom da în folosinţă anul acesta şi ne vom ţine de promisiune, însă nu mai putem garanta în momentul de faţă că acest lucru se va întâmpla în 15 septembrie. Oricum, noiembrie era termenul oficial”, susţine viceprimarul.

Contractul a fost atribuit de primărie societăţii Drufec Cons CF, o firmă care s-a ocupat de numeroase lucrări de amenajare şi întreţinere de… spaţii verzi şi locuri de joacă, de-a lungul timpului, în municipiul Timişoara.

Alte articole pe aceeași temă:

Noi investitii la scoli. Autoritatile locale vor cursuri doar de dimineata din 2014!

Cladirea Liceului Grigore Moisil de pe strada Gheorghe Doja intra in reabilitare2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor