Primarul Nicolae Robu si-a luat consilier nou, un politehnist de 24 de ani. Ce va urmari?

De A. Strugariu
Reactualizat la:
26Comentarii
Primarul Nicolae Robu si-a luat consilier nou, un politehnist de 24 de ani. Ce va urmari?
© Foto: Constantin Duma
Edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a angajat un nou consilier personal, după ce alţi sfătuitori l-au părăsit. Este vorba despre Robert Kristof, un tânăr de 24 de ani, care este student la master. Nu are experienţă în administraţia publică, dar a reuşit să îl impresioneze pe Robu. Ce va face la primărie? Printre altele, va urmări dacă sunt respectate notele interne și dispoziţiile pe care le dă primarul.

Primarul Nicolae Robu a anunţat că din această săptămână are un nou consilier personal: pe Robert Kristof, un tânăr de 24 de ani. El a ocupat temporar funcţia de director al Centrului IT&C Incuboxx.

„Robert a fost student la Politehnică la licenţă şi este şi actualmente student, de data aceasta la masterat. Îl cunosc din această postură şi evident mi-am format în lungul timpului o părere foarte bună despre el din moment ce am avut încrederea să îi dau pe mână Incobuxxul în acea perioadă de tranziţie până când am reuşit să angajăm o firmă prin licitaţie”, a explicat, marţi, Robu.

Edilul a anunţat că noul său consilier personal va avea în responsabilitate coordonarea Centrului Incuboxx şi a Centrului de competenţe în domeniul automotive, dar va avea printre atribuţii şi să urmărească dacă îi sunt respectate notele interne și dispoziţiile.

„Robert va avea de monitorizat modul în care se respectă dispoziţiile pe care eu le dau prin note interne şi chiar prin acte cu titulatura de dispoziţie, aveam nevoie de o monitorizare mai atentă a modului în care se respectă ceea ce dispun eu”, a mai declarat Robu.

Robert Kristof crede că faptul că nu posedă experienţă în administraţia publică nu va fi o problemă.

„Sunt motivat să arăt că pot”, spune tânărul politehnist.

Iar Robu a explicat că el le dă şanse tinerilor „să se afirme, să îşi pună în valoare calităţile”, mai ales că şi el este un spirit tânăr…

„Sunt foarte mulţi tineri în care eu am avut încredere, pe care i-am promovat, şi vreau să vă spun că până la ora actuală niciunul nu m-a dezamăgit. Mă simt apropiat de tineri, probabil şi datorită structurii mele lăuntrice. E o structură de om tânăr şi sper să rămână la fel întotdeauna”, a punctat edilul.

Ce pregătire are noul consilier personal al primarului?

„Am absolvit Facultatea de Mecanică, specializarea Mecatronică și Robotică, am fost implicat în voluntariat, în Liga Studenților din Facultatea de Mecanică, în 2012 am ajuns președinte al ligii și am avut prima interacțiune cu domnul primar. În decursul facultății, ca urmare a implicării mele în voluntariat, am primit titlul de voluntarul anului, premiu oferit de Fundația Județeană de Tineret. Și în liceu am fost implicat în voluntariat (…) Am fost implicat și în cadrul Senatului UPT, unde am fost ales în Biroul Senatului, funcţie în care anul acesta împlinesc 3 ani. Am urmat programul de master al facultății în Sisteme Robotice cu Inteligență Artificială. În cadrul masterului am avut prima provocare, când domnul primar a avut încredere în mine să coordonez activitatea de la Incuboxx împreună cu o echipă de tineri” – aşa s-a prezentat, pe scurt, Kristof.

Cu ce se ocupă ceilalţi doi consilieri pe care îi mai are primarul Robu?

Domnul Dorel Borza are ca atribuţie principală coordonarea societăţilor şi regiei primăriei. Domnul Marian Vasile are ca atribuţii coordonarea Direcţiei de Dezvoltare şi, în general, a proiectelor de dezvoltare, respectiv a Consiliului Consultativ Economic, de unde noi vrem să culegem idei de dezvoltare a municipiului Timişoara printr-o muncă pe care poate nu o vedeţi, dar care este extrem de laborioasă, un număr mare de oameni, de personalităţi (…), îşi pun mintea la contribuţie pentru a sugera lucruri de făcut pentru Timișoara, va fi implicat şi în depunerea aplicaţiilor pentru viitoarele programe europene”, a mai declarat edilul-şef.

Primarul Timişoarei mai are un post de consilier disponibil, dar deocamdată nu are în plan să îl ocupe.

 26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor