Primaria Timisoara cere bani de la Bucuresti pentru zece proiecte, prin PNDL

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Primaria Timisoara cere bani de la Bucuresti pentru zece proiecte, prin PNDL
Administrația Robu cere bani de la Guvernul României pentru un număr de zece proiecte, pe care conducerea primăriei ar dori să le implementeze cu bani de la bugetul național, prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală. Printre cele zece proiecte se numără și reabilitarea a două poduri, dar și realizarea unui drum de legătură între strada Popa Șapcă și strada Oituz, precum și asfaltarea străzii Edgar Quinet.

Extinderea Centrului de recuperare de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, refacerea acoperișului Școlii Generale nr. 25, extinderea Școlii Gimnaziale nr. 16, mansardarea Liceului „Vlad Țepeș”, construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială nr. 25, reabilitarea Podului Ștefan cel Mare – Dragalina, reabilitarea Podului Eroilor, realizarea unui drum de legătură și utilități strada Popa Șapcă – Calea Aradului – strada Oituz, amenajarea străzii Mircea Neamțu și amenajarea străzii Edgar Quinet sunt cele zece proiecte pentru care reprezentanții Primăriei Timișoara cer bani de la București.

Primarul Nicolae Robu susține că cere mai marilor de la București să facă publice toate solicitările depuse pentru finanțarea proiectelor prin PNDL. Vineri a fost ultima zi în care acestea au putut fi depuse. Edilul-șef vrea să fie publicate și criteriile după care se face evaluarea, departajarea și aprobarea proiectelor. Robu nu știe să spună ce proiecte a avut municipalitatea timișoreană în sesiunea anterioară PNDL.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt puși la dispoziția primăriilor 30 de miliarde de lei, în perioada 2017-2020. În prima etapă (2013-2016) suma alocată pentru PNDL a fost de 5,5 miliarde de lei.

Prin PNDL pot fi finanțate investiții din următoarele domenii: sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, unităţi de învăţământ preuniversitar, unităţi sanitare, drumuri publice clasificate şi încadrate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, poduri, podeţe sau punţi pietonale, biblioteci, muzee, centre culturale multifuncţionale, teatre, platforme de gunoi, pieţe publice, comerciale, târguri, oboare, modernizarea bazelor sportive, sediile instituţiilor publice ale autorităţilor administraţiei publice locale și infrastructura turistică dezvoltată de autorităţile publice locale.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor