Premii pentru olimpicii Timisului. Mitropolitul Banatului: Acesti copii nu si-au pierdut noptile prin baruri

De Adrian Panduru
2Comentarii
Premii pentru olimpicii Timisului. Mitropolitul Banatului: Acesti copii nu si-au pierdut noptile prin baruri
© Foto: Tion
La Timișoara s-a desfășurat marți seară Maratonul Inteligenței. Peste 130 de elevi și peste o sută de profesori au fost premiați pentru perfomanțele lor la olimpiade naționale și internaționale pe parcursul anului școlar 2017-2018.

Au fost acordate premii în bani și diplome unui număr de 134 de elevi și peste o sută de profesori. Elevilor din Timiș le-au fost acordate 113 premii individuale. De asemenea, a fost premiat și un ansamblu coral de 21 de membri.

Elevii olimpici ai Timișului au urcat pe scenă și au fost premiați de mitropolitul Banatului ÎPS Ioan, inspectorul școlar general adjunct de Timiș Mihaela Petrov, Adrian Negoiță, consilier al președintelui Consiliului Județean Timiș și preotul Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Nu am decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu că și în anul acesta a rodit din belșug țarina minții bănățenilor. Este un lan de bob de grâu curat, snop de grîu al conștiinței și a minții cultivate aici, în spațiul bănățean.

Să mai punem încă ceva în plic pentru profesori și pentru copii. M-am gândit încă de anul trecut să onorăm și profesorii, nu numai copiii. Fără o inimă de profesor, copiii nu ar fi astăzi în această sală. Cinste părinților, răsplată și profesorilor și mângâiere pentru acești minunați elevi ai Banatului.

Poate că a trebui să organizăm într-o zi o manifestare tot atât de solemnă în cadrul căreia să ajutăm și cei mai săraci copii din județul acesta. Sunt mulți copii săraci care își fac temele la o lumânare, dar cu o inteligență deosebită.

Felicitări pentru cei care nu și-au pierdut nopțile știm noi prin ce baruri. Toți copiii care sunt aici, părinții lor pot să dea declarație sub semnătură că acești copii nu și-au pierdut nopțile prin baruri, ci au trudit zi și noapte. Dumnezeu să vă deschidă porțile științei și porțile Raiului, când el va crede de cuviință”, a spus mitropolitul Banatului în fața celor prezenți.

Pe lângă diplome, elevii și profesorii au primit și premii în bani, în valoare totală de 168.000 de lei, din care 18.000 lei au fost oferiți de Arhiepiscopia Timișoarei, iar restul de Consiliul Județean Timiș.

Valoarea premiilor nete pentru elevii olimpici, în funcție de locul pe care l-au ocupat la olimpiadă:

Premiul I – 1.280 lei

Premiul II – 1.070 lei

Premiul III – 850 lei

Menţiune – 650 lei

Valoarea premiilor nete pentru profesori, în funcție de locul pe care l-a ocupat elevul pregătit de dascăl la olimpiadă:

Premiul I – 660 lei

Premiul II – 560 lei

Premiul III – 460 lei

Menţiune – 360 lei

Dacă au fost mai mulţi profesori implicaţi în pregătirea unui elev premiant, premiul a fost împărţit între ei.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Inspectoratul Școlar Județean Timiș, cu sprijnul Consiliului Județean.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor