PRbeta a ajuns la editia cu numarul sase. Timp de doua zile participantii au aflat care sunt tendintele in comunicare si publicitate

De Marcel Hoster
1Comentariu
PRbeta a ajuns la editia cu numarul sase. Timp de doua zile participantii au aflat care sunt tendintele in comunicare si publicitate
© TION: PRbeta a ajuns la editia cu numarul sase. Timp de doua zile participantii au aflat care sunt tendintele in comunicare si publicitate
Pentru a şasea oară, profesioniştii din domeniul marketingului, al promovării şi publicităţii s-au întâlnit la Timişoara, în cadrul cunoscutei conferinţe PRbeta. Timp de două zile, miercuri şi joi, 11 şi 12 mai, la Biblioteca Centrală a Universităţii de Vest Timişoara, discuţiile au fost reunite în cadrul temei „PRveziuni”, care a pus accent pe tendițele din domeniu, specialiștii invitaţi prezentând metode eficiente de promovare bazate pe tehnici actuale, exemple de bune practici și strategii creative.


Peste 250 profesionişti cu activtate în creaţie, publicitate sau comunicare, au discutat, la Timişoara, în cadrul PRbeta. Una dintre cele mai cunoscute manifestări de specialitate pentru profesioniştii din comunicare din această parte a României, acţiunea a ajuns la ediţia a şasea. Cea mai mare parte a celor prezenţi au fost tineri, cu activitate în domeniu, dornici de informare, dar, mai ales cu dorinţă de învăţare şi de acumulare de noi cunoştinţe în domeniu. Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului s-au referit la provocarea de a crea conținut folosindu-se în acest scop de povești, la transformarea din domeniul industriilor creative, dar şi despre diferența dintre un produs cultural și unul obișnuit.

Întâlnirile organizate au fost grupate pe patru secțiuni: Conținut de calitate, Comunicare culturală, CSR cu studii de caz prezentate de branduri de renume și de PRbeta Agency, Studii de Caz și Debate. De asemenea, au fost programate și șase workshop-uri.

Prima zi a PRbeta a inclus dezbateri în cadrul unei conferinţe. Au dialogat cu participanţii: Cristian Lupșa (Redactor Șef la Decât o Revistă), Anca Nuță (Identity & Communication Director la UniCredit), Răzvan Căpănescu (Chief Creative Officer la Leo Burnett Group România) sau Ovidiu Eftimie (blogger și redactor coordonator la Times New Roman). Au mai participat la discuţii Vlad Tăuşance (director artistic Fundaţia Baia Mare), Cristian Radu (director executiv Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu), Lucian Mircu (co-organizator Ceau, Cinema!). După-masă s-a vorbit despre CSR – Corporate Social Responsability, aici prezentându-şi experienţa reprezentanţii unor companii cu nume cunoscute din domeniul economic. În cadrul acestei secţiuni a fost prezentat un studiu de piață comparativ realizat de către PRbeta Agency. Potrivit acestuia, în 2016, 57% dintre companiile din vestul țării au apelat la o agenție de comunicare și 95,2% comunică pe Facebook. Companiile au direcții de comunicare, dar nu au neapărat o strategie coerentă la nivel local. Acestea înțeleg că este nevoie să comunice, însă nu alocă suficiente resurse.

Cea de a doua zi, joi, a fost dedicată workshopurilor: Comunicarea în Social Media, susținut de Alex Ciucă, Comunicarea de brand și produs, susținut de Claudia Tocilă, PR clasic în comunicarea modernă, susținut de Oana Bulexa, Comunicarea evenimentelor culturale, susținut de Oltea Zambori, Campaniile de PR – de la brief la rezultate, susținut de Crenguța Roșu și Empatia în relația cu presa și bloggerii, susținut de Ruxandra Predescu.

Evenimentul s-a încheiat în aprecierile participanţilor, organizatorii promiţând o ediţie şi mai bună anul viitor. Cea de-a șaptea ediție a Conferinței PRbeta va avea loc în perioada 17-18 mai 2017. În cadrul evenimentului, PRbeta Agency a anunțat o premeră pentru România, organizarea unei conferințe regionale pentru comunicarea culturală și management cultural, care va avea loc în 17 martie 2017.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor