Postul negru – o terapie practicata in spitalele de stat germane?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Postul negru – o terapie practicata in spitalele de stat germane?
Omul de astăzi a devenit destul de pasiv, crezând că medicul sau ”pastila” pot să-i rezolve problemele de sănătate deși, în realitate, lucrurile nu stau deloc astfel. Cum este oare posibil ca la acest nivel înalt al conștiinței la care este acum omul, să lase tocmai această parte a sa – sănătatea – într-o stare pasivă?

20% poate vindeca un medic sau o pastilă, acesta este șansa de reușită exprimată procentual, iar restul de 80% depinde de fiecare în parte. De aici și recidiva bolilor, de aici și cronicizarea… Prin puterea minții, cu ajutorul evoluției medicale și prin conștiință trează chiar că, ”am putea muta și munții”…

”În interiorul fiecăruia dintre noi există un doctor, noi trebuie doar să-l ajutăm să-și desfășoare activitatea”, spunea părintele medicinei, Hipocrate. Omul a evoluat de acum 2.500 de ani, însă Creația este una, iar omul caută în continuare să înțeleagă neînțelesul, uitând de cele simple – din păcate! -, de cele ce-l fac fericit și sănătos, firesc…

La felul în care este aditivată și chimizată hrana actuală, prin zecile de mii de substanțe chimice folosite în industrie, uitându-ne la producția masivă și la cantitatea pe care cererea actuală a pieței de desfacere ne îndeamnă a cumpăra, câte animale și în ce condiții cresc ele .. toate acestea vin să ne confirme lucruri simple, de luat aminte:

1. dietă ușoară și simplă, de preferat vegetariană, urmată de un al doilea aspect..
2. privarea de hrană, din când în când, prin postul negru, iată medicamentul cel mai eficient care există, nu atât pentru trup, cât mai ales pentru conștiința și frumusețea stării minții noastre.

Într-un studiu realizat în anul 1925, a fost examinat corpul omului care moare din lipsa hranei. Ce s-a constatat? Grăsimea este pierdută 97%, musculatura 30%, ficatul 56%, singurul organ intact, care rămâne integru și nemodificat până în ultima zi de viață este creierul, sistemul nervos. Creierul este intact, iar grăsimea se pierde în proporție de 97%? Uimitor…

Iată ce declara Dewey, cel ce face analiza studiului ”Postul negru – Cheia veche și modernă a sănătății” – New York, 1927:

Am văzut imediat în corpul uman o rezervă de hrană predigerată, și creierul având puterea de a menține integritatea structurii în absența hranei.”

Am înțeles, în acel moment, că a muri de foame nu era o chestiune de câteva zile, ci de săptămâni, de luni, cu siguranță mult mai mult timp decât cel necesar pentru revenirea dintr-o boală.”

Iată, deci unul dintre mecanismele principale ale postului: în absența hranei, corpul începe să funcționeze ca o rezervă de hrană, epuizează anumite părți (grăsimile), dar alege să conserve altele, creierul și sistemul nervos. Funcțiile neurologice sunt complet păstrate: persoana respectivă poate în continuare să gândească, să ia decizii, să fie mobilă. Mecanismul în sine protejează și inima, mecanism cercetat ulterior de știința medicală.

” – În opinia dumneavoastră, care este cea mai importantă descoperire a secolului nostru? Avionul cu reacție? Televiziunea, radioul? Energia atomică?
Niciuna. Eu cred că cea mai mare descoperire a epocii este capacitatea de a ne reface fizic, mental și spiritual prin post. Folosind postul științific, putem să ne uităm vârsta.”
Iuri Nikolaev (1905-1998)

Bibliografie – Postul negru, o nouă terapie, de Thierry de Lestrade, București – Philobia, 2014.

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor