Pompierii militari cauta voluntari in randul timisorenilor care vor sa ajute la salvarea de vieti

De Raoul Jurchela
Reactualizat la:
Pompierii militari cauta voluntari in randul timisorenilor care vor sa ajute la salvarea de vieti
© Foto: Facebook/ISUBanat
Pompierii timișeni caută noi colegi din rândurile civililor care doresc să devină voluntari. Cei care doresc să dea o mână de ajutor la salvarea de vieți trebuie să aibă între 16 și 65 de ani, să fie apți medical și să nu fi fost condamnați penal pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Înscrierile au început din 10 mai, iar demersul este al celor de la IGSU. Pompierii vor să îi implice în salvarea de vieți pe toți membri comunității care ar urma să pună umărul în operațiunile ISU de zi cu zi.

„După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv. Proiectul nostru, intitulat <Salvator din pasiune>, se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie a.c., interval de timp structurat în trei etape ce presupun recrutarea şi înscrierea candidaţilor, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Anunțul de recrutare este valabil la nivel național, iar locuri sunt în toate inspectoratele pentru situații de urgență. Cei care doresc să se implice în salvarea de vieți trebuie să aibă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnați penal pentru infracțiuni săvârșite cu intenție și să nu își fi pierdut anterior calitatea de voluntar în inspectoratele pentru situații de urgență.

„Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani”, explică cei de la ISU.

Detalii suplimentare pot fi obținute pe site-ul IGSU, dar şi pe cele ale inspectoratelor județene pentru situaţii de urgenţă/București-Ilfov.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor